Ihana futon



Moikka! Juhannus on takana ja heinäkuu hyvvää vauhtia käynnissä. Mulla oli Juhannuksena vappaata ja pääsin viettämään Juhannusta ihanaan Lappiin. 😍


Mun Juhannus koostui liikkumisesta ihanassa Lapin luonnossa, hyvästä seurasta, hyvästä ruuasta, saunomisesta ja paljuilusta. 🥰 Millanen sun Juhannus oli? 😊










Mää sain lähes parin kuukauden odottelun jälkeen vihdoin mun uuden ihanan futon-sängyn. 🥰 Sänky koostuu tanskalaisen Karup Designin Senza -rungosta ja puolalaisen Ekomat -perheyrityksen Comfort -futonpatjasta.

 

 

 

 

 

 

 

 





Simppeli runko sälepohjallaan ja 11 senttimetrin korkeudellaan (mataluudellaan) on hyvin tyypillinen futon-sängyn runko. Runko on seesteinen ja se tuo mataluudellaan kepeää ilmavuutta makkarini olemukseen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comfort- patja on ihanan muhkea ja onhan sillä painoakin 46 kilon edestä. Patjan luvataan olevan samaan aikaan sekä jämäkkä että joustava nukkuma-alusta, ja siltä se kyllä ensimmäisten öiden kokemukseni perusteella tuntuukin. Puuvilla ja kookos antavat patjalle hengittävyyttä ja tukea, lateksi antaa pehmeyttä. Patjassa on luonnonvalkoinen tukeva kangas. Futonin petauspatjaksi suositellaan luonnonmateriaalista valmistettua patjaa sen hengittävyyden vuoksi, joten hankin puuvillaisen ohuen petauspatjan suojaamaan futonia ja tuomaan pintapehmeyttä. Mää oon kyllä ihan supertyytyväinen uuteen sänkyyni. 

Mua kiinnostaa aina tuotteiden alkuperä ja niiden ekologisuus joten otin näistä asioista selevää ennenku tein tilauksen. Tässä postauksessa jakamani tieto on Mulperipuun ja Futonnetin sivuilta. Jämäkkyytensä ansiosta futonpatjan sanotaan olevan hyvä selälle ja koko tukirangalle, ja luonnollisten materiaaliensa ansiosta sen sanotaan sopivan hyvin myös allergikoille. 

 

 

 

 

 

 

 




Futonpatjat valmistetaan käsityönä luontoa ja perinteitä vaalien. Materiaalina käytetään puhtaita luonnonkuituja joista käytetyimpiä ovat puuvilla, kookoskuitu, villa, hevosenjouhet ja luonnonkumi. Tuon mun patjan puuvilla tulee Aasiasta, se on käsittelemätöntä puhdasta puuvillakuitua jota ei ole käsitelty kemikaaleilla, eikä sen viljelyssä käytetä myrkkyjä eikä lapsityövoimaa. Kookoskuitu tulee Aasiasta tai Intiasta ja se käsitellään Puolassa. Lateksi sisältää 70 % synteettistä materiaalia mikä tekkee siitä kestävämpää sekä edullisempaa ja sen käyttäminen säästää sademetsiä. Lateksikerros on rei'itetty hengittäväksi.

 

 

Luonnonmateriaalit tiivistyy ihimisen painon alla ja mukautuu kehon mukkaan. Jotta futoni pysyy  pehmeänä ja täyte tasaisena niin sen hoidosta kannattaa tehä rutiini, eli säännöllisin väliajoin (vähintään kerran kuussa) rullata patjaa ja kääntää se ympäri. Kookoskuidun ansiosta tuota mun patjaa ei tarvi ees rullailla;  riittää kun huolehtii säännöllisestä kääntämisestä. 

 

 

 

 

 

 

Mää raportoin teille kokemukseni futonista sitten uudemman kerran kun sillä nukuttuja öitä on kertynyt enemmän. Onko sulla kokemuksia futonista? 😊 Mulla alko tännään kesäloma! 🥳 Ja kerranki mulla ei oo mittään sen isompia suunnitelmia, siis ihanaa! Ekan viikon aattelin olla vaan ja ladata akkuja, ja sen jäläkeen tehä spontaanisti asioita jotka on mulle mielekkäitä.  Tää Telatien pitkospuureitiltä napattu kuva on jotenkin niin ihanan seesteinen, ja päätin aloittaa kesälomani tän kuvan tuomilla fiiliksillä. Ihanaa ja aurinkoista uutta viikkoa just sulle! 💛

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DI Y Unikko katuharja

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

Mattojen maailma