Keittiö on kodin sydän

Keittiö on kodin sydän. Keittiössä heräillään ja suunnitellaan tulevaa päivää - ja päivän päätteeksi sammutetaan valot. Keittiö on mulle tosi tärkeä osa kotia, tykkään laittaa ruokaa ja keittiön pöydän äärestä löytyy myös mun pieni työnurkkaus jossa kirjottelen läppärillä koulujuttuja ja tätä blogia. Mun keittiössä on  lankkupöytä, jonka äärellä on neljä tuolia ihanan pehmoisilla lampaantalja-istuintyynyillä varustettuna.



















 



Keittiön kaapit ovat vaalean petroolin sävyiset, mikä sopii mielestäni hyvin vaalean puun sävyjen kanssa.
























Nuo keittiön tasot olivat alunperin kirsikan väriset. Väri alko ärsyttään mua kokoajan vaan enemmän, joten tein pienen pintaremontin ja uudistin tasot vaalean puun näköisellä Dc fixillä. Ja oon kyllä todella tyytyväinen!🙏

 
 

Lattialla on Vallilan Syvämeri-matto. Se muistuttaa hieman itämaista mattoa, ja on upean koristeellinen pyöreine kuosineen. Keittiön valaisimeni tarjoaa säihkyvää valoa pyöreissä, pelkistetyissä muodoissa.




Keittiön lankkupöytää koristaa kaksi lasista kynttilänjalkaa ja kynttilät. Pöydällä on juuttiset pöytätabletit sekä kulho jossa säilytän lasinalusia.





 









 




























Mulla oli muuten viime viikolla synttärit 🙊 Oon kyllä päättäny olla ikuisesti 25vee, joten mitäs sitä sen enempää juhulimaan 😅  Ostin kuitenkin kimpun synttärikukkia ja siinä ne edelleen maljakossa ilostuttavat 😍






Oma hyvinvointi on mulle tärkeä asia ja pyrin syömään terveellisesti 4-5 kertaa päivässä, toki herkutteluhetket on myös sallittuja. Mun aamu lähtee käyntiin Bialetti mutteripannulla keitetyllä kahvilla  ja itse tehdyllä smoothiella. Kahvi löytyy ihanasta Fazerin Kiss-Kiss - metallipurkista, joka on valmistettu arviolta 1980-luvun  alkupuolella. Nuo Kiss-Kiss karkit on muuten Suomen vanhin tuotemerkki ja Fazerin kolmanneksi vanhin makeistuote. Tykkäsin niistä ihan hirveesti pikkutyttönä, ja tietty nuo purkin söpöt kissanpennut viehättää tämmöstä eläinrakasta ihmistä, ja muistan kun 8-vuotias Neela-kissani oli tuommonen söpö pieni rääpäle 😍 Neela on ollu mulla pennusta saakka ja on hirvittävän rakas mulle 💗
 

Multa löytyy keittiöstä Juicemaster, jolla teen sillon tällön lasillisen mehua juotavaksi tai smoothien sekaan. Linkoamisen sijaan mehuprässi puristaa mehun aineksista ja näin niissä säilyy maksimaalinen määrä ravinteita ja makua. Mun lempparimehut on omena, appelsiini-porkkana ja vihermehu. Koulussa saan lämpimän lounaan ja lisäksi syön pienen välipalan, kotona päivälliseksi yleensä joku salaatti ja iltapalaksi luonnonjogurttia marjojen kera.
 



Veitsitukissa on Fiskarsin All steel - veitset. Ne on valmistettu korkealaatuisesta japanilaisesta teräksestä. Tykkään näiden veitsien ulkonäöstä, sen lisäksi niistä saa hyvän otteen ja tuntuvat luontevalta kädessä.

 






Eniten ruoanlaitossa käyttämäni mausteet löytyvät puulaatikosta hellan vierestä. Kuiva-aineksia säilytän lasipurkeissa. Tuo kulmakaappi vaan on mielestäni  todella epäkäytännöllinen. 😕 Oisko teillä vinkkejä tuon kulmakaapin suhteen, mitä sielä kannattais säilyttää?




 Keittiön astiasto koostuu Arabian, Iittalan ja Marimekon astioista.
 














Neelalle en raaskinut sentään ihan Marimekon kulhoja ostaa, mutta hän sai Indiskan Chennai-sarjaan kuuluvat keraamiset kulhot vesi- ja ruokakupeiksi 🙊 Aika kivat nämäkin!























Juomalasini olivat aiemmin Iittalan Kartio-sarjaa, mutta sisustajan mieli on ailahtelevainen ja vaihdoin hiljattain juomalasit eri sarjaan.   Ekotekona tietenki myin eka Kartiot pois ennenkuin hankin uudet 😉 Aina kun on mahdollista niin pyrin ajattelemaan luontoa. Pienet teot ratkaisee, ja jokainen meistä voi valinnoillaan pienentää ympäristökuormitusta. Mutta palataanpa itse asiaan eli niihin laseihin. Uudet juomalasini ovat Oiva Toikan suunnitteleman Kastehelmi-sarjan harmaat lasit. Kastehelmi-sarja on lasikattauksen klassikko vuodelta 1964. Toikka halusi peittää lasiin väistämättä jäävät saumakohdat ja tästä kehittyi pintastruktuuri joka korostaa lasin elävyyttä ja valon heijastumia. Kastehelmi on sekä leikkisä että hienovarainen.   Oiva Toikan tyyli muutenkin poikkeaa perinteisestä, minimalistisesta ja skandinaavisesta tyylistä;  hänen suunnittelemansa lasiesineet ovat mielikuvituksellisia, rohkeita ja näyttäviä.






















Kapeassa vitriinikaapissa säilytän "hienompia" lasejani. Kristalliset kuohuviinilasit olen saanut äidiltäni ja viinilasit ovat Iittalan Essence-sarjaa.






















Tämä viikko on taas paiskittu reippaasti hommia työmaalla ulkomaalausprojektin parissa. Joten mielestäni oon ansainnu pienen rentoutumishetken ja lasillisen Rieslingiä 😉Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma