Laminaatit ja listat (‼️)

 Heippa!

Juttu jatkuu siitä mihin se viimeks jäi, eli seuraavaksi lattialaminaattien asennukseen. Laminaatteja on hyvä säilyttää kaks vuorokautta samoissa olosuhteissa kuin missä asennus tehhään. Alustan pittää olla tasainen, puhdas ja kuiva. Yli kolomen millimetrin epätasaisuudet pittää tasottaa ennen laminaattien asennusta. Elikkä me imuroitiin ja siivottiin huolellisesti kopperomme lattia ennen asennusta. Laminaattien alle laitettiin PE-vaahtomuovi eristämään askelääniä, ja sitten leikattiin laminaatit laminaattileikkurilla.


Laminaatin asennus aloitettiin huoneen päädystä. Hyvänä asennusapuna toimi laminaattikappale. Huolellista mittailua ja sitten vaan laminaattien klikkailua yhteen. 😏 Mun mielestä laminaattien asennus oli kaikista helpoin työvaihe tässä meiän koko projektissa.

Listoilla viimeistellään huoneen ilme ja se olikin seuraava (ja ärsyttävin!) työvaihe. Listat laitetaan paikoilleen viimeistelynaulaimella. Tää työvaihe sisälsi suunnittelua, miettimistä (paljon!!), tekemistä uuestaan ja uuestaan, hermojen menettämistä ja kirosanoja 😅 Lattia-, ikkuna- ja ovilistojen laittaminen on ihan jees mutta kattolistat... 🤯  Joten mun tärpit tähän työvaiheeseen; jos omaat vähintäänkin lehemän hermot niin tee ite huolellisesti suunnitellen ja miettien, kulumat pittää olla jiirissä just eikä melekeen. TAI jos et omista lehemän hermoja niin teetä jollaki muulla – niinku ite tekisin😉

Meiän katto-, ikkuna - ja ovilistat olivat valkoiset. Koska meillä oli pohjana epätasainen maalattu pinta niin listoja ei saanut mitenkään täysin kohilleen, joten akryylilla sitten paikkailtiin noita pieniä rakoja. Lattialistat olivat puuvalmiit ja ne sai käsitellä haluamallaan lakalla. Raaka käsittelemätön puu imaisee tuon lakan ja riippuu täysin puusta millainen on lopputulos... joten hyvänä tärppinä tähän; jos haluat lakata listan jollakin sävyllä, niin lakkaa ensin kirkkaalla lakalla ja vasta sen päälle sävytetyllä lakalla. 💁  Sormipaneeleihimme tuli lopuksi vielä maali Tikkurilan Y458 Merino - sävyllä, ihan vaan jotta päästään kokeilemaan erilaisia käsittelyitä paneeleille.

Mää ite tykkään vähän enemmän tuosta lakatusta kuin maalatusta sormipaneelista.

 
Tässä vielä lyhyt videoklippi valmiista huoneestamme. 
 
 
 Tää on kyllä hauska ku tämmösten projektien jäläkeen kiinnittää ihan eri tavalla huomiota mm. kattopaneeleihin, seinäpaneeleihin ja listoihin. Oma koti pääsi kunnolla syyniin ja kyllähän sieltä löyty ryssänjiiriä listoista. 😅 Mulla oli muuten muutto pari viikkoa sitten! Seuraavassa postauksessa kurkataan sitten mun uuteen kotiin. Kivvaa keskiviikkoa kaikille! 🧡

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma