Koolauspuita, maalausta ja paneeleita

Hellou!

Meillä oli taas ihan superkiva kouluprojekti, tilan suunnittelu ja toteutus 🤩 Suunniteltiin ja toteutettiin työsalissa pareittain huoneeseen katto, seinät ja lattia. Käytiin kiertelemässä Bauhaussissa ja K-raudassa valitsemassa materiaaleja.















Otettiin kopperosta (huoneesta) mitat, laskettiin piirien ja juoksumetrien avulla menekit materiaaleille 10% hävikki huomioiden ja tehtiin ostoslista opelle.





















Tehtiin työsuunnitelma ja suunnitteluohjelmalla pohjapiirros.









Me haluttiin tehdä myös 3D -mallinnus havainnollistamaan suunnitelmaamme.

Ja sitten hommiin! Ensin poistettiin seinistä vanhat maalikerrokset, hiottiin seinät kauttaaltaan lossilla ja mitattiin paikat koolauspuille. Työvaiheissa edetään ylhäältä alaspäin; eli ensin katto, sitten seinät ja viimeiseksi lattia. Sahattiin koolauspuut oikeaan mittaan ja asennettiin ne akkuporakoneella kattoon 40cm välein sekä seinälle 60cm välein. Koolauspuiden suoruus tarkistettiin vatupassilla.





Ennen seinien työstämistä testattiin kipsilevyn palaselle tasoitteella pintoja erilaisilla työvälineillä. Näistä päädyttiin valitsemaan lasta työvälineeksi.
 




Tehtiin siis tasoitteen avulla kahdelle seinälle eläväinen pinta. 











Asensimme kattopaneelit hakasilla kiinni koolauspuiden kohdalta. Asennus aloitetaan huoneen takaosasta, eli ensimmäinen paneeli asennettiin takaosaan muutama milli irti seinästä. Työn edetessä kannattaa tsekkailla suoruus vatupassilla ettei tarvi lopussa tehä kiilaavaa paneelia. Leikkasimme kuviosahalla reiän sähköjohtoja sekä valaisinta varten. 

Halusimme seiniin eläväisen kiveä muistuttavan pinnan ja maalasimme ne kahdella sävyllä; Tikkurilan Y458 Merino ja V484 Ajopuu.

Tuli kyllä niin upeat seinät! 😍

 Välissä ehdittiin käymään myös valokuvauksissa, eli päästään tyttöjen kanssa edustamaan meiän koulua ja markkinoimaan sisustusalaa. 😏

Seuraavaksi asensimme sormipaneelin yhdelle seinälle vaakatasoon.  Paneelien on hyvä antaa tasaantua huoneenlämmössä suojamuovista avattuna about viikko ennen asennusta etteivät ne haristu tai paneelivälit kasva. Koska paneeli on luonnontuote  niin kosteus- ja lämpötilan vaihtelut saattaa aiheuttaa mitta- ja rakennemuutoksia, joten paneelit kannattaa myös tarkistaa ennen ku asentaa ne seinälle. Seinäpaneelien asennus sisälsi paljon mittaamista sekä sirkkelöintiä. Seinän panelointi aloitettiin alhaalta ylöspäin urospontti edellä.
Lopuksi käsiteltiin seinäpaneelit valkoisella paneelilakalla.

Seuraavassa postauksessa kerron laminaattien ja listojen laittamisesta. Pääsette sitten näkemään myös tän projektin lopputuloksen. Aivan ihana syksyinen ruska alkaa muuten näkkyy ulkona!  Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille! 😘

Kommentit

  1. Mahtavaa , että pääsitte tekemään jopa 3D-mallinnuksen! Onko sinulla muuten vinkkejä akkuporakoneen valintaan? Meillä on remontti alkamassa ja työkaluvarasto kaipaa vähän päivittämistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mää sanoisin että kantsii satsata siihen akkuporakoneeseen kun tulee ihan kunnolla käyttöön. Mää varmaan hankkisin Makitan DDF482RFJ. Kiitos kommentistasi ja tsemppiä remppaan! ☺

      Poista
  2. Hauskan oloinen projekti ja ihanat seinät! Meidänkin pitäisi korjailla nyt keväänä hieman ränsistynyttä leikkimökkiä kotonamme täällä Iisalmessa. Huomasin vaan harmikseni, että porakoneen akku oli mennyt sököksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! ☺ Kivalta kuulostaa leikkimökin korjausprojekti!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma