Kultaisia yksityiskohtia

Moikka! Mää halusin lisätä sisustukseeni kultaa. Kullan takia on ryövätty, sodittu, valloitettu ja rakastettu. Se on vedonnut kautta historian kaikkiin kansoihin. Kuninkaallisten kruunut valmistettiin kullasta, pyhiä paikkoja on koristeltu kullalla ja kulta-aarteiden kätköpaikoista on kirjoitettu historian kirjoihin. Tiesikkö nää että vanhin tunnettu kartta kultakaivoksesta on yli 3200 vuoden takaa?  Se on peräisin muinaisesta Egyptistä.  Kulta on saanut loistokkuutensa myötä lukemattomia symbolisia merkityksiä. Se viittaa aurinkoon, jumalaan, valtaan ja rikkauteen, ja keskiajan taiteessa kulta symboloi taivasten valtakuntaa. 

 

 

Kulta on ajaton väri ja se on ollut kautta historian suosittu sisustusväri pienesineistä isompiin pintoihin saakka. Se on lämmin ja ylellinen väri, mutta myös hyvin itsetietoinen väri joka vahvistaa omanarvontunnetta. Väripsykologian mukaan kulta on kosminen, viisauden ja suurten elämänkaarten väri joka luo tunnetta jatkuvuudesta ja oman elämän arvokkuudesta. Kulta auttaa näkemään suurta pienissä ja arkisissa asioissa.


Liiallisesti käytettynä kulta voi menettää tehonsa ja näyttää jopa halvalta. Mää halusin tuoda kullan väriä maltillisesti sisustukseeni joten lisäsin sitä pieninä yksityiskohtina. Kullanväriset kynttilänjalat ovat H&M:ltä. 

Kulta ja musta ovat näyttävä yhdistelmä! Ruokapöydän yllä olevan valaisimen varjostin on mustaa metallia ulkopuolelta, sisäpuolelta se on lehtikullattu ja heijastaa valon kauniin lämpimän sävyisenä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kulta auttaa tuomaan kotiin ripauksen luksusta. Se myös korostaa muita värejä ja saa ne hehkumaan. Kullanvärinen kastelukannu on H&M:ltä. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mulla on jo pitkään himottanu kullanväriset aterimet, joten olihan nekin nyt vihdoin hankittava. 😉

Kultaiset aterimet tuovat ihanasti luksusta arkeen ja uudenlaisen ilmeen kattaukseen.

 

 

 

 

Aina ei todellakaan tarvi ostaa uutta, maalaaminen on näppärä keino uudistaa sisustusesineiden ilmettä.Teki mulla kyllä vähäsen mieli myös vähän puuhastella, joten hain Tikkurilan Taika -helmiäismaalin. 

 

 

 

 

 

 

 

Maalasin muutaman suojaruukun kullanväriseksi. 😏







Aurinko paistaa ihanasti ja sisustushulluus on (jälleen kerran) iskenyt täysiä takaraivoon niinku metrinen halako – se jos joku on varma kevään merkki! 😅 Joko tää keväinen sisustusvimma on iskenyt suhun? Ihanaa viikkoa! 🌞

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma