Esittelyssä ihana 50-luvun kotini

Heippa! Tässä postauksessa esittelen mun uuden kodin. Mulla oli tosiaan jo pidemmän tovin ollu haaveena 50-luvun koti ja ihastuin tähän heti ensisilmäyksellä, jo eteisessä tuli ihanan kotoisa fiilis. 🥰

 

 

 

 

 

 

Tää koti on noin 50 neliöinen keskustakaksio joka on rakennettu vuonna 1958. Pohjaratkaisu on mielestäni erittäin kiva ja toimiva.

Vaikka muutto onki raskas projekti niin se on samalla myös puhdistava. Ennen muuttoa hankkiuduin eroon kaikesta turhasta tavarasta. Myin paljon tavaraa tori.fi:ssä, annoin kavereille ja loput turhat hävitin. Toki muutamia uusiakin juttuja aina tulee hankittua uuteen kotiin. 😏 Nämä muutamat uudet jutut on löytyny tori.fi:stä ja kirppikseltä, esimerkiksi tuo eteiskäytävällä oleva upea puinen seinäpeili ja kauniin värikäs yksityiskohtainen maatuska. Ja myönnettäköön että ostin Aloe verankin... hupsista! 🤷🏼‍♀️ Uusi asunto symboloi uuden sivun kääntämistä elämässä ja uudessa asunnossa muistojen keräämisen aloittaa puhtaalta pöydältä. 

Ollaan Neela-kissani kanssa asustettu uudessa kodissa about kaks viikkoa. Mää oon tunnetusti nopea liikkeissäni ja uus koti alkaa olla valamis. Tää koti on niiiiin mun näköinen yksityiskohtia myöten! 😍 Rakastan kodin tunnelmaa ja kaikkia ihania 50-luvun yksityiskohtia kuten ovien pukinsarvi-kahvoja.

Asunnossa ei omaa saunaa mutta määhän en erityisemmin tykkää saunoa joten iso plussa että mahdollisen saunan neliöt on muualla asunnossa. Remontoidussa kylpyhuoneessa on lattialämmitys, tummanharmaat eläväpintaiset lattialaatat ja valkoiset kiiltäväpintaiset seinälaatat joissa on hillitty marmorimainen kuviointi. Kylpyhuone on kompakti, neliöitä on just sen verran että sinne mahtuu kaikki tarpeellinen. 

Yllättävän paljon mahtuu tavaraa allaskaappiin ja altaan yläpuolella olevaan peilikaappiin. Tarvitsin kuitenkin vähän lisää säilytystilaa. Koska lattiatilaa on vähän niin hyödynsin seinät. Suihku on rajattu muusta tilasta kirkkaalla lasiseinällä ja löysin siihen tyylikkään mustan Umbra Cubiko suihkutelineen. 

 

 

 

 


 

Yhdelle seinälle löysin kivan mustasta metallista ja rottingista valmistetun hyllykön. Kylppäriin ei tule luonnonvaloa joten toin sinne vehreyttä keinomurattiköynnöksillä. Voi hitsi  miten tuo vanhanaikainen säleiköllinen tuuletusräppänäkin voi näyttää niin kivalta mun silmään. 🙊





Olohuone on 50-luvun henkeen erittäin tilava. Ajatuksena mulla on vielä hankkia tänne nojatuoli, tällä hetkellä mielessä on rottinkituoli.

 

Olohuoneen yhdellä seinällä on tehosteena ihana Paisley-kuvioinen tapetti ja senkki sopii ihan täydellisesti siihen! 😍

 

 

 

 

 

 

 



Olohuoneen  toiseen päätyyn tein kunnon viherkeitaan. 🪴

 

 

 

 

 


Makkari on just sopivan kokonen. Yhdellä seinällä on vaatekaapit joissa on symppikset 50-luvun klassikko Leea-salvat. Myös makkarissa on yhdellä seinällä tapetti.







Huoneissa on ihanat leveät ikkunalaudat joilla kasvit saa valoa ja kukoistaa. Ikkunalaudoille sai myös sisustusesineitä kivasti esille. Joku tarkkasilmäinen saattoi jo hoksata että sänky on vaihtunut. Se eka sänkyrunko valitettavasti nitisi ja natisi  niin paljon että päädyin palauttamaan sen ja vaihtamaan toiseen. Valitsin Karup Designin Pace rungon, joka oli toinen vaihtoehto uutta sänkyä pohtiessani. Tää onkin jotenkin kivempi malli kuin se eka ja oon kyllä tyytyväinen tähän valintaan.


 

 

 

 

Keittiö on käytännöllinen ja kivasti remontoitu. 

 

 


 

 



 

Kaappien ovet on uusittu ja välitilassa on reilun kokoiset tummat laatat. Uusi induktioliesi, liesituuletin ja astianpesukone tuovat mukavuutta arkeen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keittiön vieressä ikkunan äärellä on erillinen ruokailutila.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruokailutilan seinät on maalattu pirtsakalla murretulla keltaisen sävyllä. Marimekon Unikko -kappaverhon löysin tori.fistä. Pyöreä pöytäni wieniläistyylisine tuoleineen passaa niin hyvin tuohon tilaan. Alkuperäisen Wieniläistuolin on suunnitellu saksalainen puuseppä Michael Thonet, hän kehitti v. 1830 menetelmän jolla puuta pystyi taivuttamaan kuumalla höyryllä uuteen muotoon. Alunperin tuoli suunnniteltiin kahviloihin mutta aika nopsaa se löysi tiensä myös koteihin. 


Mää tykkään syksystä ihan hurjan palijo! Ihanaa nähdä kun luonto ympärillä muuttuu; puiden lehdet hehkuu upeissa keltaisen, oranssin ja punaisen sävyissä. 🍂 Ja ihanan puhdas raikas ilma kantaa mukanaan sateen, maan, kaarnan ja lehtien tuoksua. Ja tottakai myös neuleet, kynttilät ja pimenevät illat hyvän sarjan tai mukaansatempaavan kirjan parissa on ihania. Mitäs teidän syksyyn kuuluu? Oikeen ihanaa lokakuuta kaikille! 🧡



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma