Lämmintä beigeä ja luonnollista puuta

Moikkamoi! Tiiättekö  sen tunteen ku tekis mieli laittaa sisustus kokonaan uusiksi? Mää tiiän, vähä liianki hyvin 😅 Jälleen kerran, tällä kertaa väriopista ja tyyliopista inspiroituneena (seliseli🙄) sain päähäni  että sisustusta täytyy laittaa uusiksi. Yksi jos toinenkin asia sisustuksessa alkoi suorastaan ärsyttämään mua. Ja sitten ku mää saan jonkun ajatuksen päähäni niin se surraa menemään sielä ja kiihtyy kiihtymistään (ihan niinku sielä löis tahtia jotku mielipuoliset apinat 🙄), niin kauan aikaa että saan ajatukseni toteutettua. 😏



 

Jotta tää sisustaminen ei olis luonnonvarojen  (ja omien rahojen😅) tuhlaamista niin myin/annoin entiset sisustusjutut pois. Oon ottanu periaatteeksi että kun hankin jotain uutta niin laitan myös  vanhaa kiertoon. Noh, tällä kertaa alkoi tuntua siltä että haluan kylmän harmaan sävyt pois kodistani ja tilalle ihanan lämmintä beigeä. Makuuhuoneen lattialla maton virkaa toimittava harmaa lampaantalja sai lähteä. Luhdan harmaa päiväpeittoni on 100% puuvillaa joten sen sai kätevästi värjättyä Dylonin pesukonevärillä beigeksi.



Tosi onnistunut värjäys, väri on tasainen ja päiväpeitosta tuli ihana! 


Myin myös muutamat Marimekon ja Vallilan lakanat, ja ostin tilalle ihanat Marimekon pellavaiset Unikko-lakanat. Oon aivan ihastunu pellavaan eikä mulla enää ookkaan muita ku pellavalakanoita. Neelan piti tietysti käydä heti testaamassa uudet lakanat; hän käy aina suorittamassa pienen koeajon kun kotiin ilmestyy jotain uutta.

 

Makuuhuoneeseen lämpöistä kodikkuutta tuli tuomaan ihana  PR Homen rottingista valmistettu Maja - kattovalaisin. Hopeat koristetyynyt lähtivät uuteen kotiin ja tilalle tuli pehmeät samettityynyt. Ihana väripari tuo beige ja roosa 😍





Jo monta vuotta käytössä ollut valkoinen helmalakana sai myös lähteä ja tilalle tuli beige helmalakana.


Vallilan Syvämeri-matot lähtivät uuteen onnelliseen kotiin. Tilalle tuli boheemityylinen pikkumatto keittiön lattialle ja olohuoneeseen ihana villamatto 😍



Vallilan beigepohjaiset Makeba-verhot myin ja ostin tilalle pellavaverhot. Verhot ovat samat Finlaysonin Liinu-verhot kuin makkarissa mutta eri värissä, värin nimi on pellava. Myös keittiössä on beiget pellavaiset kappaverhot, niitä on kaksi koska ikkuna on niin leveä.







Tv-taso vaihtui lankkutasoksi, joka on samaa sarjaa kuin keittiön pöytä.























Muutaman uuden julisteenkin tilasin Deseniolta. Kehykset ovat samat kuin ennenkin mutta tuunasin niistä hiomapaperilla kuluneen näköiset, luonnollinen puu näkyy nyt kivasti kehyksissä. Nämä kehykset on muuten mäntyä.






















Keittiössäni on ollut neljä tuolia ruokapöydän ääressä, niistä kaksi lähti uuteen kotiin ja tilalle tuli tämän Lana-sarjan penkki. Tän Lana-sarjan materiaalina on mänty. Omani olen ostanut Vekeltä, mutta näitä myy useampi huonekaluliike. 



 Määhän en tarvi autoa enkä miestä tähän(kään), joten roudasin nää kaikki pyörällä - mukaan lukien tv-tason ja lankkupenkin (✅ kyllä, luit oikein).🙊 Säästyipä siinäkin pieni palanen luontoa! 💚



Vitriinin timanttia muistuttavan nupin tilalle ostin Indiskasta nupin. Nuppi on valmistettu kivitavarasta ja siinä on kauniit messinkiset yksityiskohdat.

 

Äiti neuloi mulle Novitan Strömsö-langasta ihanat koristetyynyt.




Vähän aikaa sitten hankin muuten keittiööni biojäteastian joka on niin kiva ulkonäöltään että sen voi helposti jättää esille. Siinä on aktiivihiilisuodattimella varustettu kansi, joten hajutkin pysyvät visusti astian sisällä. Bioastian vetoisuus on 1,3 litraa, eli aika passeli. Tiskiharjakin vaihtui ekologisempaan puuvartiseen tiskiharjaan, jonka harjaosa on tehty hevosen jouhesta.



            
                                 













Luonnonmateriaalin, kuten puun käyttäminen sisustuksessa on ekologista. Puu sitoo hiiltä joten sen hiilijalanjälki on negatiivinen. Luonnonmateriaalit ovat kestävämpiä ku keinotekoiset ja niiden valmistaminen myös aiheuttaa vähemmän päästöjä. Kannattaa suosia kotimaisia tuotteita, koska pitkän matkan päästä tuodun tuotteen tai materiaalin kuljettaminen kuormittaa ympäristöä.




Mää sain äitiltä Arabian Pilvet -maitokannun ja laitoin sen esille vitriiniin. Maitokannu on edesmenneen Helga-mummuni, taisin olla 6-vuotias kun hän kuoli. Maitokannu on vuodelta 1932 ja elämää nähnyt. Ennen vanahaan kotiin on ostettu vaan tarpeellista käyttöön tulevaa tavaraa ja tää maitokannu on myös ollu aikanaan kovassa käytössä. Tämmöiset vanhat esineet, joilla on tarina, ovat jotenkin niin ihania ja vielä kun tämä on mummuni niin sillä on tunnearvoa.

















Tältä erää sisustuksen uudistaminen on paketissa. 🙏🏻 Vaikka eihän sitä koskaan voi tietää minkälaiseen sisustusinspikseen/villiin ideaan/hauskaan päähänpistoon  sitä aamulla (tai yöllä 🤷🏼‍♀️) herää. 😏 Jos et muuten oo vielä kattonu nii katoppa Peltsi ja Tom Itämeren suojelijat, löytyy Yle Areenasta. Oikeen kivvaa viikkoa kaikille! 😘

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma