DC Fixiä ja kipsilevyjä

Moikka!

Mää oon tehny kotona pientä pintaremonttia DC Fixillä. Alko ärsyttään keittiön välitilan laatat jotka oli päällystetty kiiltävällä valkoisella DC fixillä.



Otin siis valkoisen DC Fixin pois, sen alla oli alkuperäiset laatat. Hetken itseasiassa harkitsin jättäväni ne sellaiseksi, mutta päädyin kuitenkin valitsemaan uudeksi päällysteeksi vaaleaa betonia jäljittelevän DC Fixin, Avellino stone.








Oon kyllä tyytyväinen lopputulokseen! 😊 DC Fix on näppärä ja edullinen tapa uudistaa vuokrakotia.
Koulussa saatiin valmiiksi kipsilevytyöt. Lähtötilanne oli siis tämä.
























Ensimmäinen ja tärkein vaihe prosessia oli suunnittelu. Se kannattaa tehä huolella ettei tarvi roudailla kipsilevyjä eestaas ja leikata uudelleen. Eli otin tarkat mitat tästä kopperosta. Sitten vaan mittailemaan ja leikkaamaan levyjä.  Kipsilevyjä on saatavana eri kokoisina. Kipsilevyn leveys on 60cm tai 120cm ja pituus  2,6m, 3m tai 3,6 m. Kipsilevy koostuu kipsiytimestä jonka molemmin puolin on pahvilevyt. Kipsilevyä löytyy myös erikoiskovana, se on hyvä valinta tiloihin joissa tarvitaan kovuutta ja iskunkestävyyttä. Leikkaaminen sujuu katkoteräveitsellä, eli ensin tehhään viilto levyn yläpintaan, sen jälkeen katkaistaan levy yhdellä vedolla viiltoa pitkin jonka jälkeen leikataan toisella puolella oleva pahvi.











Helepointahan kipsilevyjen käsittely on kaverin kanssa. Näin suuret kipsilevyt liikkuu sujuvammin pinosta asennuspaikalle ja kahdestaan niitä on helepompi hallita. Kipsilevy nimittäin venyy ja katkeaa heleposti, ja levyjen reunat vaurioituu herkästi. Kipsilevyjä EI siis kanneta vaakatasossa, vaan pystyasennossa reunoista kannatellen.























Ensin asensin kipsilevyt kattoon akkuporakoneella.




















Sitten siirryin seiniin. Työ sujui näppärästi levynostimen avulla. Naulan/ruuvin tulee olla vähintään kaksi kertaa kipsilevyn paksuuden verran. Suositeltava naulojen välinen etäisyys on noin 20cm, koolaukset huomioiden.  Ja ruuvin/naulan tulee upota hieman kartonkipintaa syvemmälle.


















Virheistä oppii parhaiten 😉 Mää vasaroin muutaman naulan liian syvälle tai liian lähelle kipsilevyn reunaa, jolloin levy lähti murenemaan ja homma meni uusiksi. Eli: naulat pittää sijoittaa vähintään 1cm päähän kipsilevyn reunasta.

















Asensin kipsilevyn ikkuna-aukon yli ja sen jälkeen sahasin aukon.















Lopuksi hioin epätasaiset reunat ja tarkistin vielä kaikki ruuvit ja naulat.















Priimaa pukkaa, ei voi mittään 😏 Ja valamista tuli! 💪
Aivan ihania muuten nämä Marimekon uudet värit! 😍 Kivvaa viikonloppua kaikille! 🧡

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma