Ripaus mustaa

 Heippa!

Meillä täälä Suomessa suositaan valkoista ja muita vaaleita sävyjä sisustuksessa, johon osittain on varmasti syynä pitkät talvet ja pimeys. Ripaus mustaa antaa kuitenkin vaalealle sisustukselle ryhtiä.  Mää oon jotenkin nyt mieltyny mustaan ja halusin tuoda kotiini kontrastia mustalla värillä. En kuitenkaan halunnu taas laittaa kaikkea ihan uusiksi, joten aloin maalauspuuhiin. 😏 Eteisen valaisimen valkoisen betoniosan maalasin mustaksi.

Seuraavaksi otin käsittelyyn olohuoneen taulujen kehykset.

Pienellä vaivalla piristyi koko huone! Musta näyttää tosi hyvältä valkoista seinää vasten. Mustat kehykset nostaa julisteen irti seinästä ja näin katse kiinnittyy julisteeseen.























Halusin myös makkariini ripauksen mustaa joten maalasin koristeellisen puisen laatikon mustaksi, kannen jätin valkoiseksi. Vaaleassa sisustuksessa jo yksikin musta yksityiskohta toimii katseenvangitsijana. Jos mustaa käyttää sisustuksessa paljon niin sitä voi keventää kevyillä elementeillä kuten esimerkiksi lasilla, siroilla metallijaloilla ja pehmeillä tekstiileillä.


Jotenki mua alko ärsyttään valkoinen yöpöytäni, joten maalasinpa myös sen.


Värin nimi on Misteltoe eli misteli. Käyttämäni maalit olivat kalkkimaalia, tosi riittoisaa ja näihin tekemiini muutoksiin meni rahaa alle 10e!























Hankin myös uuden senkin. Säilytystilaa on reilusti ja senkin päällä on hyvin tilaa sisustusesineille. Säilytän senkin laatikoissa lakanoita, liinavaatteita ja kaikenlaista pikkutilpehööriä.


Ripaus tummaa väriä siellä täällä pitää sisustuksen keveänä mutta ryhdikkäänä. Musta väri ja puu on kyllä ihan täydellinen match! 😍


Muutama viherkasvikin on tullut kotiutettua ja tältä näyttää nyt viherkasviperheeni. 💚


 Keittiön tuolit vaihdoin  perinteisiin pinnatuoleihin.
































Käytettynä ei pinnatuoleja löytynyt mistään joten ostin sitten ihan uudet.
Mää en osannu päättää mustien ja valkoisten tuolien väliltä joten otinpa sitten yhden molempia, aika kiva combo! 😊
























Kattauksessa mustan ja valkoisen yhdistelmä on aina tyylikäs.























Eka viikko kouluakin on jo takana!  Käytiin eilen meiän luokan sekä ykkösluokan kanssa Turkansaaressa. Turkansaari on siis ulkomuseo joka sijaitsee kolmella saarella täällä Oulussa. Se on Suomen toiseksi vanhin ulkomuseo ja sinne on pelastettu paljon rakennuksia muualta. Tuntu ihan ku ois astunu sisään johonki Mauri Kunnaksen Koiramäki -kirjaan , pääsi kurkistaan menneisyyteen Pohjoisen perinteiseen maaseudun elämään.


Turkansaaressa järjestetään paljo tapahtumia, mm. Syysmarkkinat ja Maalaisjoulutapahtuma joita nyt ei valitettavasti tän koronatilanteen takia tänä vuonna järjestetä. 😕 Jos oot Oulussa visiitillä niin ehottomasti kannattaa käydä tsekkaamassa Turkansaari! 😊


Ens viikolla koulussa vedetäänkin työkamppeet päälle ja suunnataan työsaliin asentamaan kipsilevyseiniä. 🙌🏻 Mukavaa viikonloppua! 😘

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma