Sisustus vuonna 2021

Moikka! Mää suoritan Värisilmässä viimeistä tutkinnon osaa joka on tuotteen, tilan tai palvelun suunnittelu ja valmistaminen. Värisilmä tarjoaa Tunnetila-sisustuspalvelua ja se tulee olemaan mun näyttö. Eli mää suunnittelen asiakkaan budjetin, toiveiden ja tarpeiden mukaan värit ja pintamateriaalit hänen kotiinsa, laadin materiaaleista määrä -ja kustannuslaskelman, piirrän 3D-kuvan suunnitteluohjelmalla, teen huonekartan (joka on käytännössä pohjapiirros johon olen värittänyt ja merkinnyt pintamateriaalit) sekä huonekortit.

Ennen näyttötyön aloittamista mää teen pienen katselmuksen sisustusasiantuntijoiden trendianalyyseihin tän vuoden sisustustrendeistä ja kokoan tän postauksen niiden sekä omien havaintojeni pohjalta. Tää korona-aika on ollut raskasta, sen myötä kotona on vietetty enemmän aikaa ja kodin merkitys ja siellä viihtyminen on korostunut entisestään. Kun kotona on vietetty enemmän aikaa niin moni on varmasti innostunut miettimään kotinsa sisustusta enemmän. Sisustustrendien sykli näyttää pidentyneen aiemmasta ja trendeissä on paljon samaa kuin edellisinäkin vuosina.

Sisustustyylejä on monenlaisia ja persoonallisuus saa näkyä, yhdistävä tekijä erilaisista sisustustyyleistä kylläkin löytyy ja se on kodikkuus. Käytännöllisessä, pehmeässä ja kodikkaassa Japandi -tyylissä yhdistyvät kauniisti japanilainen,  skandinaavinen ja 50-luvun tyyli. Huonekaluissa näkyy edelleen kaarevat, pyöreät muodot. Lattioissa ja seinissä näkyy kalanruotoa, tiililadontaa ja salmiakkikuviota.  

 

 

 

Materiaalina edelleen halutuimpia ovat aidot  luonnonmateriaalit. Puu, rottinki, luonnonkivet – kaikki luonnosta löydetyt materiaalit ovat pinnalla. Puuta on miellyttävä koskea ja se tuo kodikkuutta. Tekstiileissä suositaan pellavaa, villaa ja muita luonnonkuituja. Luonnonmateriaalien suosio kietoutuu myös kestävyyden teemaan. Puu on kovassa nosteessa ja ilmastonmuutos on iso tekijä. Yksi kuutio sahatavaraa sitoo hiiltä noin yhden tonnin. Asumisessa arvostetaan yhä enemmän puun puhtautta ja terveellisyyttä. Rustiikkiset yksityiskohdat ihastuttavat ja tekijän kädenjälki saa näkyä, ite kyllä valitsen ehdottomasti rustiikkisen ja uniikin tuotteen ennemmin kuin teollisen täydellisyyden.

Persoonallisuutta tuodaan esiin ihanasti taiteen ja pienesineiden kautta.  Eksotiikka näkyy myös edelleen sisustuksessa, sillä lievitetään kaukokaipuuta ja tuodaan harmoniseen sisustukseen jännittävää dynamiikkaa; runsaat värit, kiinnostavat kuviot ja toisista kulttuureista lainattu estetiikka. 

 

Viherkasvivillitys jatkuu edelleen ja viherkasveihin panostetaan. Sen lisäksi että viherkasvit tuovat ihanaa sademetsätunnelmaa kotiin niin ne myös puhdistavat ilmaa, tunnetusti myös  luonnon lehtivihreän keskellä oleminen rentouttaa ja alentaa stressiä.  

 

Väreissä näkyy neutraalit ja maanläheiset sävyt; beigen ja ruskean sävyt hiekanvaaleasta tummempiin saven ja mullan sävyihin. Korona sai meidät etsimään yhteyttä johonkin vakaaseen ja maanläheiseen ja sen tuoman stressin vastapainoksi luonnosta poimitut värit rauhoittavat. 

 

 

Myös kasvikunnan rauhoittavat vihreänsävyt ovat mielekkäitä. Sammalen-, salvian- ja harmaanvihreän sävyiset seinät passaa lähes minkätyyliseen sisustukseen tahansa. Toisaalta myös rohkea värien käyttö on in, mikä on mun mielestä ihanaa! Mää oon kyllä edelleenkin aivan ihastunu mun vihreään makkarin seinään.

 

 

Väri-instituutti Pantone valitsi vuoden väriksi harmaan Ultimate grayn joka kuvastaa ikikestäviä alkuaineita ja luotettavuutta,  sekä kirkkaankeltaisen Illuminatingin joka tarjoaa lupauksen auringonpaisteisesta päivästä ja symbolisoi toiveikkuutta. Myös meren ja taivaan eri sävyt ovat suosiossa ja  Tikkurilan vuoden väri on rauhallinen vaaleansininen, Y354 Cumulus. Tämä sävy kuvastaa toivoa ja luottamusta tulevaan.

 



Mitä mieltä nää oot trendeistä sisustuksessa, innostaako ne sua hankkimaan jotain tiettyä vai pikemminki välttämään sitä? Mua näistä sisustustrendeistä viehättää persoonallisuus, omaleimaisuus. Mitä persoonallisempi nii sen parempi! Mää en noudata mittään tiettyä tyyliä ja ihailen instagramissa sellaisia sisustustilejä joissa näkyy selkeästi oma, persoonallinen tyyli. Mää kyllä inspiroidun herkästi ja hankinkin sellaista mihin oon oikeesti ihastunu esimerkiksi jonku sisustusinstassa. Mun mielestä mittään ei kylläkään kannata hankkia ainoostaan sen takia että se on trendikästä. Merkityksellisten tavaroiden keskellä viihtyy ja kun koti tuntuu aidosti omalta niin siellä on ihanaa olla.  🥰  Nyt mää suuntaan nauttimaan ihanan raikkaan smoothiebowlin. Ihanaa loppuviikkoa! 💛

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma