Visuaalinen CV

Heippa! Kolmas viikko harkassa Värisilmässä starttas käyntiin. 😌 Jos on ollut luppoaikaa niin mää oon tutustunu tuotteisiin ja koonnu niistä ihania kokonaisuuksia. Tikkurilan vuoden 2021 värikokoelmassa näkyy luonnon kauneus ja sen värit ovat saaneet inspiraationsa luonnosta; taivaasta ja merestä, upeista auringonlaskuista ja kasvien värikkäästä monimuotoisuudesta. Mua ihastuttaa kaikki maanläheiset sävyt ja tällä hetkellä erityisesti vihreä. Tikkurilan v. 2021 värikokoelmassa esiintyy vihreistä väreistä pensaiden ja viiniköynnösten inspiroima tummanvihreä sävy N378 Ficus ja ikivihreän, ihoa suojaavista ominaisuuksistaan tunnetun kasvin mukaan nimetty rauhoittava vaaleanvihreä, X381 Aaloe. 

Yhtenä opintokokonaisuutena meillä on osaamisen tuotteistaminen ja markkinoiminen taideteollisuusalalla. Kokonaisuuteen sisältyy oman työn ja työskentelyn dokumentoiminen sekä oman osaamisen tuotteistaminen ja markkinoiminen. Näyttö koostuu tämän blogin lisäksi visuaalisesta CV:stä, työhakemuksesta ja video-esittelystä. Tein myös Instagramiin tilin sisustusblogilleni ja sinne päivittelen aktiivisemmin kuin tänne blogiin, tili löytyy Instagramista nimellä marindas_deco. Visuaalisuus on loistava keino erottua ja tuoda persoonaa esiin, varsinkin tällä alalla kun visuaalisuus on suuressa roolissa. Työnantajalla/rekrytoijalla ei välttämättä oo hirveästi aikaa ja hän haluaa nähä yhdellä silmäyksellä onko hakijalla oikeanlaista kokemusta, koulutusta ja haettuun tehtävään liittyviä muita tärkeitä taitoja –– joten tärkeintä CV:ssä on toki sen sisältö ja selkeys. 


 

 

Perinteinen CV on ollu iät ja ajat yksinkertainen, mustavalkoinen tekstidokumentti jossa on listattu koulutus ja työkokemus. Mun mielestä se on tylsä, se ei jää välttämättä mieleen koska se ei erotu muista. Kaikkiin työpaikkoihin visuaalinen CV ei kuitenkaan oo paras, jos hakee paikkaa vaikkapa muodollisista tai perinteisistä organisaatioista niin sillon varmempi ratkaisu voi olla perinteinen CV, tai hyvin hillitty visuaalinen CV. 

Netistä löytyy paljon kivoja valmiita pohjia visuaaliselle CV:lle, mutta toki sen voi tehä myös ite jos löytyy graafista lahjakkuutta. Hakusanoilla "visuaalinen cv" ja "visual template" löytyy Googlesta pohjia pilivin pimein. Pohjia on sekä ilmaisia että maksullisia, ja niitä löytyy aina klassisista värikkäämpiin malleihin. Mää tein tämän omani melko simppelin VisualCV:n  pohjalla. Tuosta puuttuu vielä viimeisen harkkani arvosana, sekä sukunimi ja puhelinnumero kun en halunnut laittaa niitä esille tänne julkiseen blogiin. Toinen hyväksi kokemani pohja on Canva. Visuaalinen CV kannattaa muuten tallentaa aina PDF-muodossa jotta se aukeaa eri laitteilla ja aukeaa samalla ilmeellä myös vastaanottajalle.

 

Mun mielestä on ihanaa kun visuaalisuuden merkitys nostaa päätään ja CV:stä saa tehdä esteettisesti miellyttävän. Etenkin tällä sisustusalalla ja esimerkiksi markkinoinnin ja viestinnän alalla voi rohkeasti irroitella visuaalisella CV:llä. Näillä aloilla visuaalinen CV alkaa olla jo enemmän sääntö ku poikkeus. CV toimii työnhaussa ikäänkuin käyntikorttina, ja tärkeintä on tehä siitä omannäköinen. Ookko nää käyttäny työnhaussa visuaalista CV:tä?😊

Upean ilta-auringon viimeiset säteet leikkii mun makkarissa ja oli pakko napata kuva. 🥰  Ihanaa uutta viikkoa! 🌞

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma