DIY: maalatut kukkaruukut

Hellou! Mun mielestä perinteiset saviruukut on viherkasveille parhaita. Pohjassa on reikä joten ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois eikä juuristo mätäne tai kasvi huku. Saviruukku ei myöskään kuumene auringon valosta yhtä heleposti ku muoviruukku, se läpäisee ilmaa ja kosteutta hyvin. MUTTA saviruukuista ei ihan hirveästi oo valinnan varaa joten sadepäivän ratoksi mää tuunailin muutamasta saviruukusta maalaamalla persoonallisemman näköiset. Oon jo aiemmin maalannut näitä saviruukkuja ihan kokonaisuudessaan yhdellä värillä, mutta nyt halusin ruukkuihin jotakin kuviota.

Tähän pieneen DIY-projektiin tarttee

  • kukkaruukkuja
  • maalia 
  • teippiä 
  • kontaktimuovia (tai ylijäänyttä DC fixiä😂)
  • tela, sivellin ja sieni 

Eka mää pesin ruukut ja annoin niiden kuivua. Suojasin maalausalustan, eli lattian. Sitten rajasin teipillä haluamiani kuvioita ruukkuihin. Pyöreämpiin muotoihin tein DC fixistä sabluunan. Ihania valmiita sabluunoita löytyy muuten Tuunauskaupasta. Ruukun yläreunan maalasin pienellä vaahtomuovitelalla ja kuviot sienellä töpöttämällä. Yhteen ruukkuun tein pilkkuja vanupuikolla ja jälkiä yksittäisillä siveltimen vedoilla.

Maalasin ruukut kahteen kertaan. Mää käytin maaleja mitä multa löyty kotoa, eli kalkkimaalia ja Uulan sisustusmaalia jota jäi reippaasti tehosteseinän maalaamisen jäläkeen. Sekä kalkkimaali että Uulan sisustusmaali ovat kiva työstää; pyssyy hyvin siveltimessä/telassa, tasoittuu kauniisti, peittää hyvin ja kuivuu nopeasti. 

 

Tämmöseen käsillä tehtävään puuhasteluun kuuluu tekemisen uniikki jälki ja mielestäni virheet eivät haittaa lainkaan vaan ne tekevät ilmeestä vain  persoonallisemman. Tää oli kyllä kivvaa pientä puuhastelua. Kukkaruukut saivat ihan uuden raikkaamman ja persoonallisen ilmeen.


Onko sulla ollu jottain DIY-projektia meneillään viime aikoina? Ihanaa viikkoa! 💛

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma