Onnistunut sisustussuunnitelma

Hellou! Mää sain valamiiksi mun viimesen näyttötyön! 🥳 Eli mää suunnittelin asiakkaan v. 1976 rakennettuun 170m2 omakotitaloon pintamateriaalit. Suunniteltavaa oli kaiken kaikkiaan 150m2 edestä; eteisen lattia, kodinhoitohuoneen lattia, käytävän lattia, wc:n seinät ja lattia, keittiön lattia, kylpyhuoneen seinät ja lattia, saunan nurkkaus ja saunaeteisen lattia.

Ensimmäinen (ja todella tärkeä) vaihe oli alkukartoitus. Mää tein kotikäynnin asiakkaan luo, jolloin kartoitin asiakkaan toiveita, tarpeita ja budjetin sekä otin mittoja ja kuvia. Asiakkaan kodissa oli vaaleat maalatut seinäpinnat, lattiat valkokuultolakattua tammiparkettia ja keraamista laattaa. Asiakas halusi päivittää  vanhat keraamiset laatat nykyaikaan. Keittiön kirsikkapuisiin kalusteisiin oli myös suunnitteilla päivitys. 



Wc:ssä oli tehty remonttia ja seinälaatat olivat siistit, mutta ne eivät miellyttäneet ja niistä haluttiin yhtenäiset muiden tilojen kanssa. Saunan nurkkauksessa oli ruskeat seinälaatat jotka haluttiin myös päivittää. Saunan lauteetkin oli suunnitelmissa uusia jollakin harmaan sävyllä.


Sisustussuunnitelman lähtökohtana on tottakai asiakkaan toiveet ja tarpeet.  Asiakkaan toiveena oli skandinaavinen, ylellinen ja moderni yleisilme. Kodin värimaailmassa oli pääosin valkoista ja harmaata, molemmissa makuuhuoneissa tehosteseinän sävynä Tikkurilan N500 Akaatti. Ripauksen värejä asiakas oli tuonut kotiinsa sisustustekstiileillä; makuuhuoneessa vaaleaa roosaa ja olohuoneessa keltaista. 

 
 
 
 
 
 
Valitsin lukuisista keraamisista laatoista asiakkaan toiveiden mukaisia vaihtoehtoja joita käytiin yhdessä läpi paikan päällä Värisilmässä ja valittiin niistä mieleiset. Tuotteet ja värit kannattaa aina valita aidon mallikappaleen mukaan. Tietokoneen tai puhelimen näytöltä katsottaessa näytön asetukset ja tiedostoissa käytettävät värimääritelmät poikkeavat aidosta tuotteesta, eli näytöltä katsottuna saa vain viitteen tuotteen väristä eikä se oo täysin oikeaa vastaava.


Valittiin paikan päällä myös saumalaastin ja silikonin sävy. Valittiin laattojen sävyä hieman vaaleampi sävy jotta laattojen kauneus korostuu. Raskaamman kulutuksen tiloissa ei kannata käyttää ihan valkoista sävyä vaan kannattaa valita tummempi sävy, esimerkiksi eteisessä tumma sävy estää jatkuvasta käytöstä kertyvän lian erottumisen. 


Mää laskin pinta-alat ja selvitin tuotteiden menekin joiden pohjalta tein määrä -ja kustannuslaskelman Excel-taulukkoon. Hukkaprosenttina käytin 10% pienemmille laatoille sekä niiden kanssa käytettäville saumalaasteille ja silikoneille, ja 20% isommille laatoille sekä niiden kanssa käytettäville saumalaasteille ja silikoneille. 

Tein huonekartan, eli väritin tilat eri värisillä puuvärikynillä ja merkitsin väriä vastaavan tuotteen. 



 
 
 
 
Piirsin suunnitteluohjelma Spark Blueprintillä 3D -mallinnukset suunnittelemistani tiloista. Ohjelmaan voi syöttää tilan todelliset mitat ja valita haluamansa laatat, lattiamateriaalit ja tapetit Värisilmän valikoimasta. Ohjelmalla voi kokeilla eri ladontatapoja, ja siitä löytyy myös huonekaluja ja vesikalusteita. Lopuksi pääsee näkemään miltä tila näyttää kolmiulotteisena valittujen materiaalien kanssa. 
 
Viimeinen vaihe oli valmiin suunnitelman luovuttaminen asiakkaalle. Kävin suunnitelman hänen kanssaan läpi, tein tarjouksen ja annoin hänelle Värisilmän yhteistyökumppanina toimivan remonttifirman yhteystiedot. Enää näytön arviointi edessä ja reilun kolomen viikon päästä mää oon VALAMIS sisustusalan artesaani! 🥳 Ihanaa toukokuuta kaikille! 🌞

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma