Ihanan rouhea pellava

Olen jo jonkin aikaa haaveillut pellavalakanoista mutta niiden kalliihkon hinnan vuoksi en ole niitä  raaskinut aiemmin ostaa. Olen lukenut paljon positiivisia käyttökokemuksia pellavalakanoista, ja päätynyt siihen tulokseen että en osta halvimpia mahdollisia vaan satsaan arvokkaampiin.  Finlaysonin Loistopäivillä  pellavalakanat sattuivat nyt olemaan -30%, ei kyllä tarvinnut kahta kertaa harkita vaan heti koulusta päästyäni suuntasin suorinta tietä Finlaysonin myymälään.  Mukaani lähtivät ihanat roosan sävyiset Lino pellavalakanat. Roosan lisäksi nämä löytyy valkoisena, vaaleanvihreänä ja tummanharmaana.














Pellavahan on maailman vanhimpia viljelykasveja, sen oletetaan olevan peräisin Kaukasukselta ja tiedetään viljellyn jo kivikaudella.
 

Sisustustrendeissä vanhat kodikkaat arvot ja luonnonmateriaalit nostavat suosiotaan, pellavassa yhdistyy paluu juurille sekä luonnon arvostus. Pellava kestää kulutusta ja toistuvaa pesua, puumainen runkokuitu pehmenee pesujen myötä joten pesut tekevät pellavasta vain pehmeämmän. Eli mitä enemmän pellavaa käyttää niin sitä paremmaksi se muuttuu, aika upea materiaali! Se on yli kaksi kertaa kestävämpää kuin puuvilla eikä sen viljely vaadi läheskään yhtä paljon lannoitteita, keinokastelua tai torjunta-aineita kuin puuvilla. Se kasvaa hyvin karussakin maaperässä ja varttuu sateen voimalla. Pellava sopii hyvin vuodevaatteisiin koska  se on kylmällä lämmin ja lämpimällä viileä, se on myös hengittävä ja sitoo kosteutta. Rouheana ja himmeästi hohtavana materiaalina pellava tuo ylellisyyttä, mutta sille ominaisen ryppyisyyden ansiosta se näyttää hyvältä rennossakin petauksessa.
















Nämä pellavalakanat vaikuttavat jo heti ensi kosketuksella laadukkailta, uskoisin näiden maksavan korkeamman hinnankin takaisin kestävyydellään ja pitkäikäisyydellään. Toki vasta pidemmän käytön jälkeen voi kertoa luotettavia käyttökokemuksia. En malta odottaa että pääsen pujahtamaan näiden ihanien lakanoiden alle. Ihania pehmoisia unia kaikille! 🌙😘




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma