Sisäseinien maalausprojekti



Tämän viikonlopun projektina mulla oli sisäseinien maalaus olohuoneesta ja eteisestä. Vuokra-asuntoni seinäpinnat olivat edellisen asukkaan jäljiltä aika kurjan näköiset. Seinissä oli paljon naulojen ja ruuvien jättämiä jälkiä joita oli yritetty omin päin korjata ja korjauksella saatu vielä karmeampaa jälkeä aikaan.


 

Valkoista on olemassa niin monta eri sävyä että oikean sävyn löytyminen voi olla haastavaa. Sävyn on hyvä olla melko neutraali ja aikaakestävä jotta se sopii erilaisiin sisustusratkaisuihin. Entinen maali oli sävyltään semmonen, hmm... vähän likaisen  valkonen 😅 Uuden sävyn en halunnut taittavan liikaa harmaaseen tai siniseen, mutta liiallinen kellertävyyskin ois aika kamalaa.

 

Maalin kiiltoaste vaikuttaa värihavaintoomme. Mitä himmeämpi maali on niin sitä syvempänä se toistaa sävyt ja sitä vähemmän pinnan epätasaisuudet näkyvät lopputuloksessa. Valitsimme yhteistuumin vuokraemäntäni kanssa puolihimmeän vesiohenteisen maalin ja  sävyksi G503 Kalla.

 
Sitten hommiin, eli pohjatöihin. Pohjatöihin menee aikaa ja ne on ärsyttävää puuhaa, mutta ne kannattaa tehdä hyvin ettei tarvitse jälkikäteen korjailla. Edellinen asukas oli jättänyt proput paikalleen seinään ja laittanut pakkelia niiden päälle, joten ihan ensiksi poistin proput seinästä. 

 
Tasoitin kolot ja reiät yleistasoitteella. 

 

Pesin seinät, rajasin katot, suojasin lattian ja listat. 


 

Irrotin pistorasioiden, lattialämmityksen ja valonkatkaisijoiden suojalevyt. Ovipuhelimen ja sähkökaapin suojasin maalarinteipillä.


Tasoittamani pinnat saivat rauhassa kuivua. Seuraavana aamuna hioin kaikki maalipinnat kevyesti ja pohjamaalasin tasoitekohdat. Pyyhin vielä pölyt pois maalipinnoilta.
Sitten aloitin varsinaisen maalauksen. Aloitin maalauksen ylhäältä telaamalla ja käytin reilusti maalia; liian kuivalla telalla maalatessa pinnasta tulee raidallinen ja epätasainen. Levitin maalin telalla edestakaisin vedoin ja lopuksi tasoitin pinnan pystysuuntaisin vedoin alhaalta ylöspäin. Maalasin yhden seinän kerrallaan ja sitten pidin pienen tauon. Maali kuivui pari tuntia ja sitten maalasin vielä toiseen kertaan.

 

Valmista tuli ja oon kyllä tyytyväinen raikkaaseen lopputulokseen. Joku toinen kerta maalaan vielä makkarin seinät samalla sävyllä.

 
Sitten vielä loppusiivous, pistorasioiden ynnämuiden suojakotelot takas paikalleen ja taulut seinille. 


Me muuten alotettiin just koulussa uusi projekti; harjoitustyötilan suunnittelu ja toteutus. Työvaiheet alkavat kipsilevysaumojen nauhoitus- ja tasoitustöistä ja etenevät akryylimassan laitosta maalaukseen, seinät maalataan valitsemansa teeman mukaisesti ja yhdelle seinälle  tehdään sabluunatyönä kuva ja teksti. Tää onkin kiva projekti ja oon ihan innoissani! 😄 Projektissa vierähtää noin kolme viikkoa, ja teen sitten työselityksen tänne blogiin. Mukavaa  sunnuntaita kaikille,  vielä vähän aikaa saa latailla akkuja ja sitten energisenä uuteen viikkoon! 😊

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Viikonlopun DIY-projekti: eurolavasohva