Valoisa olohuone


Heippa! Seuraavaksi esittelyssä olohuoneeni. Keittiön sanotaan olevan kodin sydän, joten olohuone on sitten varmasti sielu 😏 Olohuoneen tärkein ominaisuus on varmastikin viihtyisyys. Luonnonläheiset sävyt tuovat olohuoneeseeni pehmeyttä ja kotoisaa tunnelmaa,  valkoinen heijastaa valoa ja avartaa tilaa.






Olen käyttänyt olohuoneen sisustuksessa beigen eri sävyjä. Olohuoneen beigessä divaanisohvassa on puiset jalat. Sohvalla on marokkolaishenkisiä koristetyynyjä, lampaantalja ja pehmoinen viltti.









Kotimaisesta koivusta valmistettu perinteinen kiikkutuolini on torilöytö. Mää oon alkanu arvostaa kokoajan vaan enemmän ja enemmän ekologisuutta ja keinutuoli on erinomainen esimerkki tuotteesta joka kestää aikaa ja käyttöä. Tämmöset vanhat, elämää nähneet yksittäiset kalusteet tuo ihanasti kontrastia ja sielua sisustukseen. Ennen vanhaan kiikkutuoleja pidettiin niin arvokkaina että niissä istui yleensä talon isäntä ja kiikkutuoli luovutettiin vain tärkeälle vieraalle. 


Matto on Vallilan Syvämeri-matto, isompi versio siitä keittiössäni olevasta Syvämeri-matosta.


Neelan raapimapuu sopii loistavasti sisustukseen. Raapimapuun luonnonmateriaalit antavat sille kivan luonnollisen ulkonäön. Kukkaa muistuttavat korit ja lehteä muistuttava taso on punottu vesihyasintista, jalusta ja muut raapimisalueet ovat luonnonsisalia. 



Mulla on Vallilan Makeba - verhot sekä paksumpina printtiverhoina että polttopainettuina valoverhoina. Vallilan klassikokuosina tunnettu Makeba on nimetty laulaja Miriam Makeban mukaan ja sen on suunnitellut Howard Smith vuonna 1968. Smith muutti Suomeen 60-luvun alussa, hän teki tunnetuksi Vallilan painokankaat ja omaleimaisen kädenjäljen suurilla kuoseillaan. Vallilan kuosien lisäksi hän on myös luonut keraamiikkaa Arabialle ja useita veistoksia julkisiin tiloihin.

 

Viherkasveilla saa tuotua tilaan elävyyttä ja vehreyttä. Mun olohuoneesta löytyy peikonlehti, lyyraviikuna ja tillandsia-ilmakasvi.




 

 Tv-tason hyllyltä löytyy matkamuistoja.


Keraaminen valkoinen lautanen käsinmaalatuilla sinisillä  meren antamilla on Italiasta Caprin saarelta jossa kävin muutama vuosi sitten. Tuolla lautasella olevat simpukankuoret olen keräillyt ulkomaanreissuillani rannoilta ympäri maailmaa. 💙 Myös toinen koristelautanen on Caprilta, sen kuva esittää Grotta azzurraa, eli sinistä luolaa. Se on luonnon muovaama luola ja nimensä se on saanut siitä että auringonvalo saa sen näyttämään siniseltä heijastuessaan veden läpi luolan pienestä aukosta. Luolan aukko on niin matala että veneessä piti maata kun sinne mentiin. 







Yhden lasiesineen olen tuonut Prahasta ja toisen  Barcelonasta, kaksi muuta lasiesinettä ovat isoveljeni Lontoon tuliaisia.



Suolakristallipallo on Salt Lake Citystä ja puukenkiä esittävät keraamiset kengät Amsterdamista. Ja tämän viimeisen matkamuiston ostin Torontosta Niagaran putouksilta.

 

Kaikenlaiset yksityiskohdat ihastuttavat minua ja niitähän täältä löytyy. Iittalan Kastehelmi-tuikuista ikkunalautaani koristaa sammaleenvihreä, aavikko ja kirkas.























     

Puinen patsas kiihkeästi suutelevasta pariskunnassa on tilattu verkkokaupasta joka hakee itse tuotteensa kaukomaista. Pieni karttapallo ja käsin tehty elefantti ovat Indiskasta.









Olohuoneessani on tauluseinä, joka koostuu kellosta, koristekallosta, makrameesta sekä erikokoisista tauluista. Julisteet tilasin Deseniolta, sieltä löytyy hurja määrä upeita ja mielenkiintoisia julisteita.


Olohuoneeni katossa on kaksi valaisinta ja tunnelmavalona toimii Iittalan Kastehelmi-tuikut. Ilta-aurinko tulvii ihanasti sisälle olohuoneen suurista ikkunoista.


Pieni matto toivottaa tervetulleeksi parvekkeelle.



Ens viikonloppuna muuten aloittelen maalausprojektia kotona, eli se on seuraavan postauksen aihe. Mukavaa loppuviikkoa kaikille! 😊

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma