Kauniit ja kestävät keraamiset laatat

Heippa! Voi mitä kaikkea kivvaa mää oonkaan päässy tekemään harkassa Matto Nurmisella. 😏 Sen lisäksi että oon tutustunu ihaniin materiaaleihin niin oon päässy mm. avustamaan asiakkaita, tavannu arkkitehteja, ollut mukana palavereissa, osallistunut etäsuunnittelutyökalun tekemiseen ja tehny Powerpointilla tuotteista slideshown joka olis tarkoitus laittaa pyörimään Showroomissa isolta ruudulta. 

Tiesittekö että keraaminen laatta on yks maailman vanhimmista pintamateriaaleista? Mää luin jostaki että keraamista laattaa on löydetty jopa 3500 vuotta vanhoista kreikkalaisista haudoista. 💁Matto Nurmisen valikoimasta löytyy upeita keraamisia laattoja.

Mää oon aivan ihastunu italialaisen Refinin laattoihin jotka mukailee kiveä ja marmoria. Niin ihanan näkösiä ja tuntosia! Mua aina puhuttelee tommonen rouhea ja eläväinen pinta.  Onneksi mää asun vuokra-asunnossa, muuten tulis aika kalliiksi tää harkka. 😅


Refinin lisäksi Matto Nurmiselta löytyy esimerkiksi Terratintan laattoja, Terratinta on myös italialainen. Nämä italialaiset laatat on niin ihania! Ja onhan Italialla takanaan pitkä historia ja asiantuntemus keraamisten laattojen valmistuksesta. 

Keraaminen laatta on pitkäikäinen, kestävä, helposti puhdistettava ja paloturvallinen materiaali. Ehdottomasti isona plussana on myös keraamisten laattojen ekologisuus, eli se että ne voidaan kierrättää tuotantoprosessissa; keraamista jätettä käytetään mm. tietöiden pohjana. Keraaminen laatta taipuu moneen mutta enimmmäkseen niitä käytetään kylppärissä, wc:ssä, kodinhoitohuoneessa ja keittiön välitilassa.Valikoimaa laatoissa on lähes loputtomasti; eri värejä, kuoseja, kokoja, malleja, mattapintaista, kiiltäväpintaista, struktuuripintaista.

Kodin uusien pintamateriaalien valinta on kivvaa, mutta myös huolellisuutta vaativaa hommaa. Lattiamateriaalin valinta on varmasti yks isoimmista päätöksistä ja yleensä kyseessä on pitkäaikainen investointi. Esimerkiks  kodin märkätiloja ei kovin lyhyellä aikavälillä uusita, joten laattavalinnat kannattaa tehdä huolella omia toiveitaan ja tarpeitaan vastaavaksi. 

Varma ratkaisu on iättömät, selkeälinjaiset laatat jotka kestävät aikaa siitä huolimatta mihin suuntaan sisustustrendit muuttuu. Tummanharmaa lattialaatta on ollut jo pitkään suosiossa mutta ihanaa että sen rinnalle on nousemassa värit ja erilaiset kuviot. 











 
 
 
 
Esimerkiksi Terratintan Sartoria - sarjasta löytyy aivan syötävän herkullisia värejä 😍

Laattojen  valintaan vaikuttaa suuresti niiden käyttökohde. Monia laattoja voidaan käyttää niin kylpyhuoneessa, keittiön välitilassa kuin eteisessäkin. Lähes kaikkia lattialaattoja voi asentaa myös seinälle mutta kaikki seinälaatat eivät kestä lattialaattoina kovan kulutuksen vuoksi, sen takia lattialaatat ovat useimmiten paksumpia. Keittiön välitilan laatan valinnassa kannattaa huomioida helppo puhdistettavuus; rosoinen pinta kerää helpommin likaa joten kiiltäväpintainen laatta on parempi valinta.  
 
Suomessa on tiukat säädökset lattiakaadoista   esimerkiksi kylpyhuoneissa. Sen takia yleensä kylppärin   lattialaataksi valitaan 10x10cm laatta, joka on  heleppo asentaa lattian kallistukset huomioiden. Toinen tärkeä asia lattialaattojen valinnassa kylpyhuoneeseen on turvallisuus, eli lattialaatan tulisi olla karheapintainen.

Laattojen valintaan vaikuttaa myös se millaista ilmettä niillä hakee tilaan; perinteistä tyyliä, modernia vai hieman rohkeaa leikkisää ilmettä? Persoonallisempia vaihtoehtoja löytyy kuvioista ja kuvista, mutta yksivärisillä laatoillakin voi leikitellä erilaisten ladontojen avulla. Kannattaa miettiä mitä haluaa tilassa korostaa ja mitä häivyttää. 

Laatan muodolla ja koolla on vaikutusta tilaan; kapean tilan saa leveämmäksi vaakaan asetetuilla leveillä laatoilla,  matala huone tuntuu korkeammalta kun sinne laittaa kapeaa laattaa pystysuuntaisesti, kiiltäväpintaiset laatat heijastavat valoa ja suuret laatat tekevät pienestä tilasta todellista suuremman oloisen.









Mun mielestä paras neuvo laattakaupoille on kuitenkin se että oo rohkea ja kuuntele omaa sydäntä, jos joku laatta sykähdyttää erityisen paljon niin se on varmasti sillon oikea valinta 💛 Ihanaa viikonloppua! 😘







Kommentit

  1. Voisin kuvitella, että sinulla oli loistava harjoituspaikka tuolla. Enpä tiennyt, että keraaminen laatta voisi olla jopa noin vanha keksintö! Upeita nuo laatat, mitkä mukailee kiveä ja marmoria. Kiitos inspiraatiosta. Meidän täytyisi WC remontoida täällä Tampereella ja olen miettinyt eri vaihtoehtoja WC-laatoiksi. Tuo kiven ja marmorin mukailema laatta on hieno joten täytyy kysellä tätä lisää kaupoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan loistava harkka! ☺ Intoa remppahommiin ja ihanaa kesää sinne! 🌞

      Poista
  2. Kiitos tästä kirjoituksesta. Todella kauniita laattoja. Sisareni suunnittelee juuri sisustusta uuteen kotiin, ja hän on haaveillut italialaisista huonekaluista. Ilmeisesti niissä italialaisissa on jotain! Vielä hän ei ole mitään ostanut, mutta on kyllä löytänyt aivan sopivia vaihtoehtoja. Mielenkiintoista nähdä kuinka projekti etenee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niissä sitä jotain. 😏 Oi kuulostaapa ihanalta ja varmasti mielenkiintoista seurata sisustusprojektin etenemistä. 😍 Kiitos kommentistasi ja ihanaa talvea! ❄

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma