Tekstiililattioiden paluu

Hellou! Työharjoittelussani Matto Nurmisella on tullu tutuksi erilaiset lattiamateriaalit. 70-luvulta  tuttu kokolattiamatto, eli tekstiilimatto tekkee paluuta.  Monella (kuten myös itselläni) on ollu käsitys että tekstiililattiat ovat epähygieenisiä,  pölyisiä ja tunkkaisia.

Tuotekehittelyn ansiosta nää uudet tekstiililattiat ovat kyllä kuin ihan eri tuote. Aikaisempaan verrattuna materiaalit ja struktuurit ovat ylellisiä, ja helposti puhtaana pidettäviä. Uudet tekstiililattiat ovat tekokuitua, joten ne eivät pölyä. Tekstiililattia sopii myös hyvin allergikoille; pehmeällä tekstiililattialla pöly jää nukkaan eikä se lähde leijailemaan siitä eli sisäilma on pölyttömämpää ja puhtaampaa.Matto Nurmisen valikoimasta löytyy ranskalaisen Tecsomin tekstiililaattoja. Niiden pohja on 100% kierrätysmateriaalista tehty.
Valikoimasta löytyy myös Green system - mallisto jonka pintanukkakin on kierrätettyä.

Esimerkiksi Oulun kaupunginteatterin yläaulassa on tätä Green system tekstiililaattaa oranssin värisenä.
Tekstiililaattaa käytetään paljon julkisissa tiloissa mutta nyt ne tekevät tuloaan myös koteihin. Valikoimaa on runsaasti eri väreistä kuvioihin ja näitä on mahdollista saada jopa omalla painatuksella.  
Tekstiililaatan yksi parhaimpia ominaisuuksia on akustoiva vaikutus eli hyvä ääneneristävyys; tekstiililattia imee melua tosi tehokkaasti. Tekstiililaatat on heleppo asentaa, ja koska ne kootaan yksittäisistä paloista niin niitä on heleppo käsitellä ja tarvittaessa voi vaihtaa vaikka vaan yhden palan. Maton pohja on tehty verkkomaiseksi ja ilmavaksi joten kosteuttakaan ei pitäisi kertyä. Puhtaanapito sujuu kuten minkä tahansa tekstiilin kanssa; säännöllinen imurointi ja tahrojen poistaminen heti tuoreeltaan. 


Tekstiililaattoja voi yhdistellä myös muiden lattiamateriaalien kanssa, eli voi laittaa osaan huonetta tekstiililaattaa ja osaan vaikkapa laminaattia. Täytyy kyllä sanoa että mää oon jopa vähä ihastunu näihin tekstiililaattoihin. 🙈Tekstiililaatta tuntuu niin lämpöiseltä ja pehmeältä jalan alla, ja tekkee jotenki kodikkaan fiiliksen.
Ihanaa marraskuuta ja uutta viikkoa kaikille! 😊

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma