Tehosteseinä Tikkurilan Vuonolla


Hellou! Mää oon nyt toista viikkoa viimeisessä harkassani Värisilmässä. Värisilmä on yksi Suomen johtavia ketjuja joka on erikoistunut pintamateriaaleihin. Löytyy maalit, lattiat, keraamiset laatat ja työvälineet. Tarjolla on myös Tunnetila-sisustuspalvelua johon sisältyy värien ja materiaalien valinta, menekki- ja kustannuslaskelma, 3D-kuva ja huonekortti.

Mää oon tutustunu Värisilmän tuotteisiin ja henkilökuntaan, palvellut asiakkaita, sävyttänyt maaleja ja tutustunu Värisilmän suunnittelutyökaluihin.

Maalisävyjä katsellessa mää sain taas kerran pienen inspiksen. Ja taas mennään, hyvä minä ja mun apinamieli! 🙌🏻 Onneksi mun ei tarvi neuvotella näistä muutoksista Neelan tai kenenkään muunkaan kans. 🙊 Ensimmäisenä kohteena oli makuuhuone jonne halusin tehosteseinän vihreällä luonnonläheisellä sävyllä. Otin Värisilmästä kottiin mukkaan värilastuja jotta näen sävyt todellisessa ympäristössä ja valaistuksessa. Lopulliseen ilmeeseenhän vaikuttaa valon suunta, määrä ja väri. Koemaalaus auttaa myös sävyn valinnassa.

Päädyin Tikkurilan Vuonoon joka on mielestäni upea, elinvoimainen syvän vihreä sävy. Sävy on salaperäinen ja dramaattinen, mutta silti itselleni rauhallinen ja maanläheinen. Mun mielestä värin valitsemisen (ja yleensäkin sisustuksen) lähtökohtana tulis aina olla omat mieltymykset. Se ei oo tärkeintä millasta ja mitä muut laittavat tai mikä on trendikästä, vaan se on mistä mää tai nää ite tykkäät. Omassa kodissaan viihtyminen ja sen tuoma jokapäiväinen ilo on tärkeintä. 

 

Mää valitsin maaliksi Tikkurilan Jokerin jonka himmeä pinta luo rauhallista tunnelmaa. Joker on liuotteeton, sille on myönnetty M1-luokitus  (paras sisäilmaluokitus, vähäpäästöinen), EU-kukka (Euroopan Unionin yhteinen ympärisösertifikaatti), allergia -ja astmaliiton hyväksyntä sekä Joutsen-merkki. Himmeä maali sopii hyvin makkariin tai olohuoneeseen, mutta keittiöön tai eteiseen kannattaa valita kiiltävämpi maali koska se on helepompi pittää puhtaana. Kannattaa huomioida että kiiltävä maalipinta kirkastaa ja syventää värisävyä.

 

 

 

Mää oon kyllä niiiin tyytyväinen lopputulokseen! 🥰 Mitäs tykkäätte?




Valon laatu ja määrä vaikuttavat merkittävästi värin havaitsemiseen. Mattapinta pehmentää valoa, kiiltävä pinta vahvistaa valoa heijastamalla sitä. Valoisassa huoneessa värit tulevat voimakkaasti esille, kun taas vähemmässä valossa värit vähän sammuvat. Vaaleat värit lisäävät valoisuutta.

 

Luonnonläheisillä ja murretuilla sävyillä saa aikaan pehmeää tunnelmaa, kun taas voimakkailla
värikylläisillä väreillä luodaan tilaan energistä ja pirteää tunnelmaa. 

 

 


Maalin menekki riippuu käsiteltävästä pinnasta, maalin sävystä ja toki myös maalarista. Maalin riittoisuus löytyy maalipurkista ja menekin laskeminen onnistuu helpon kaavan avulla. 

 

Koska yöpöydän sävy oli  hyvin lähellä uuden seinän sävyä niin täytyihän seki maalata. Oli oikeestaan pakko. Vai mitä? Niinhän? Joohan? 😏


Mää halusin yöpöytääni liitumaisen mattapinnan joten maalasin yöpöydän mustalla kalkkimaalilla. Kalkkimaali tarttuu ja sopii melekeen mille tahansa pinnalle. Se on helppo levittää, on riittoisaa ja kuivuu tosi nopeasti. Jos kalkkimaalilla maalataan kohde joka joutuu kovalle kulutukselle nii sillon kannattaa maalipinta suojata vahalla tai lakalla. Isona plussana se että maali on ekologinen, niissä on erittäin vähän haihtuvia orgaanisia yhdisteitä.



Muutama tärppi maalauspuuhiin: 

  • Suojaa maalikaukalo muovipussilla niin säästyt sen pesemiseltä
  •  Maalaa hankalat paikat sekä rajat pienellä siveltimellä ja pienellä telalla, suuret pinnat isolla telalla jatkovarren kanssa
  •  Käytä sileälle pinnalle lyhytnukkaista telaa ja karkealle pinnalle pitkänukkaista telaa
  •  Jos pidät paussia maalauksessa niin sulje telat/siveltimet ilmatiiviisti muovipussiin, näin ne eivät pääse kuivumaan ja säästyt välineiden pesemiseltä maalauskertojen välissä
  •  Poista maalarinteippi ennenku maali on täysin kuivunut, näin kuivunut maali ei lähde teipin mukana

 

Monet on tosi tietosia omasta sisustustyylistään,  mutta toiset vielä hakee tyyliään. Värisilmästä ja muista liikkeistä löytyy oppaita eri valmistajilta ja kannattaa myös tsekata Värisilmän suunnittelutyökalut  joilla voi kokeilla eri materiaaleja ja värejä haluamaansa tilaan. 

 

 

 

Ihanaa kun on kevät, valoisaa ja viherkasvitkin kukoistaa 🌱🥰 Ihanaa  viikkoa just sulle! 💛


Kommentit

  1. Tästä saa kivasti inspistä myös meidän tulevan kesän maalailuprojekteihin! Pitäisi löytää sopivat sävyt ainakin keittiöön sekä työkonehallin teollisuusmaalaukseen. Vihreät sävyt miellyttää itseäkin kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei onpa kiva kuulla 🥰 Monesti vaikein osuus on just se kun täytyy päättää kaikista ihanista väreistä. Kiitos kommentistasi Sari ja ihanaa kevättä! 🌞

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DI Y Unikko katuharja

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

Mattojen maailma