Bedroom love

Moikka! Tässä postauksessa kurkistetaan mun makkariin. Tää koronatilanne on mahdollistanu (aiheuttanu😅) kaikenlaisen "pienen" puuhastelun ja tällä kertaa makkarini sai kokea pienen muodonmuutoksen. Mää oon halunnu makkariini rauhallisen, harmonisen ja kodikkaan tunnelman ripauksella pientä bohotyyliä. Hitusen hempeä sisustus kestää aikaa kun vaaleanpunainen on värikartan hillityimmästä päästä.


Ikean Hemnes - yöpöytään vaihdoin nupin, tää nuppi on Indiskasta. Yöpöydällä on valaisimen lisäksi uusin viherkasvini, soikkovehka.


Tiesittekö muuten että ihminen nukkuu keskimäärin 27 vuotta(❗) elämästään❔ Joten makuuhuoneen sisustukseen kannattaa todellakin panostaa. Tärkeintä on saada luotua makkariin levollinen ja tunnelmallinen ympäristö, jossa rentoutuminen onnistuu hyvin ja uni maistuu. Mun makkariin ei kuulu telkkari eikä läppäri, koska ne tois mulle vaan turhaa stressiä - tämmönen ressiperse ku oon 😅


Vuodekatos oli mielestäni liian prinsessamainen joten vaihdoin sen boheemimpaan. Tää sänkykatos on superihana! 😍 Siinä on nauhat joilla pystyy solmimaan tosi monin eri tavoin. Kokeilin sänkyä vaikka miten päin ja päädyin laittamaan (ainaki toistaseks🙊) sen ikkunan eteen. Muualla maailmalla näkee paljonkin sänkyjä asetettuna ikkunan eteen, mutta Suomessa harvemmin. Johtuukohan tää sitten siitä että useimmiten ikkunan edessä on patteri ja talvisin ikkunasta voi käydä viima. Enivei, tää järjestys tuntuu nyt kivalta ja raikasti mukavasti makkarin ilmettä. Ripustin unisiepparin sängyn yläpuolelle. Tää unisieppari on kaverini tekemä. Unisiepparin tarkoitus on suodattaa pahat unet ja ajatukset, ja houkutella luokseen hyviä unia.




Unisieppari on  alunperin ojibwa-intiaanien perinnettä. Ojibwa-tarun mukkaan hämähäkki-isoäiti, eli maailman luoja, kutoi unisiepparin karkottamaan ihmiskunnan pahat unet. Pahat unet tarttuvat siepparin verkkoon ja valuvat höyheniä pitkin Äiti Maahan. Toisen tarinan mukaan pahat unet nousevat aamukasteen mukana tähtiin, josta ne eivät koskaan palaa.


Makkarin tauluseinän kokosin rottinkisesta peilistä, kallosta, makrameesta ja ihanasta Love Warriorsin Sweetest Adele - julisteesta. Love Warriorsin tiimi matkustaa ympäri maailmaa tekemässä valokuvataidetta ja kuvat ovat usein luonnon innoittamia. Love Warriorsin julisteet on ihania ja jokaisen valokuvan takana on joku inspiroiva, erityinen tarina. Esimerkiksi tää Adele -norsu on ollut yksi useista norsuista joita käytettiin hyväksi Aasian matkailualalla. Kansalaisjärjestö pelasti ihanan Adelen ja siitä pidetään hyvää huolta pelastuskeskuksessa. Adelen ja tämän omistajan syvä läheisyys teki vaikutuksen Love Warriorsin tiimiin, omistaja jopa nukkui usein Adelen kanssa.




Makkarin lattialla ei ole hirveästi tilaa joten tikashyllyn tilalle hankin seinähyllyn. Seinähyllyllä on esillä matkamuistoja ja muita sisustusjuttuja.


Mun 160cm leveä jenkkisänky on kotimainen ja ostettu Sotkasta. Sänky koostuu tukevasta rungosta, joustinpatjasta jossa on ergonomisesti myötäilevä pussijousitus sekä petauspatjasta jonka viskoelastinen täyte muotoutuu kehon lämmön ja painon vaikutuksesta. Sängyssä on tyylikäs tummanharmaa verhoilu  tikkauksilla ja puiset valkoiset jalat.




















Mehän tosiaan nukutaan about kolmasosa elämästämme, joten ei tosiaan oo yhdentekevää millasessa sängyssä nukkuu.  Huono uni kostautuu nopeasti ja se taas johtaa muistin heikentymiseen, keskittymisvaikeuksiin ja matalaan vireystasoon.  Patja on tärkein tuen antaja ja niitä on tarjolla monenlaisia; joustinpatjaa, runkopatjaa, vaahtomuovipatjaa. Petauspatjalla viimeistellään nukkumismukavuus; sillä voidaan lisätä pehmeyttä tai jämäkkyyttä. Sänky kannattaa vaihtaa 8-12 vuoden välein ja petauspatja 3-5 vuoden välein, jotta se pysyy raikkaana ja säilyttää ominaisuutensa.












Patjojen jousituksia löytyy useammanlaista: LFK-jousitus, bonnell-jousitus ja pocket-jousitus.

                                                              
Bonnell-jousituksessa yksittäiset joustimet on sijoitettu riveihin ja yhdistetty spiraalilangalla. Se antaa hyvän perustuen, mutta painavammille nukkujille bonnell-jousitus saattaa tuntua liian pehmeältä. Eli bonnell-jousitus sopii  kevyelle nukkujalle; lapsille ja nuorille, yksin nukkuvalle ja edullista hakevalle. LFK-jousitus on tiheämpi kuin bonnell-jousitus, se on valmistettu ohuemmasta langasta ja se muotoutuu paremmin kehon mukaan kuin bonnell-jousitus.










Pocket-, eli pussijoustinjärjestelmässä yksittäiset joustimet on pakattu kangaspusseihin, jokainen jousi joustaa itsenäisesti toisistaan riippumatta. Pussijousistoja on saatavana eri ominaisuuksilla varustettuna. Niitä varustettuna eri vyöhykkeillä,  jolloin kehon eri kohdat saa tukea siellä missä on painoa ja pehmeyttä siinä kehon kohdassa missä on leveyttä.






 





Neela ottaa chillisti ja nauttii auringonpaisteesta, autuaan tietämättömänä tästä koronatilanteesta. 🙊







Nämä ihanat Stressinhallinta- kortit on kyllä niin tehty tämmöselle välillä suorittamiseen taipuvaiselle, itseään kohtaan vaativalle ja ressipäissään pyörivälle. Harjoitukset on lyhyitä ja helppoja mutta tehokkaita, suosittelen kyllä lämpimästi. Hidasta elämää -korttiperheeseen kuuluu näiden korttien lisäksi 11 muuta toiminnallista korttipakkaa, on muuten ihan superihana lahjaidea! 💕


Pitääkin taas ottaa tavaksi iltaisin nostaa pakasta yksi kortti ja tehdä harjoitus ennen nukkumaanmenoa. 🙏 Jaan teillekin tähän loppuun yhden harjoituksen korttipakasta.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma