Luonnonläheinen kylpyhuone


Heippa!

Alku LKV:n stailausvalikoimassa on ihana korkea ruohokasvi, jota ollaankin käytetty paljon asuntojen stailauksissa. No määhän sitten kehitin itelleni päähänpinttymän kyseisestä ruohokasvista ─ tai EN se mää ollu, vaan ne apinat jotka aika ajoin innostuvat lyömään tahtia melekosen railakkaasti mun pääkopassa. 🙊 Niillehän ei sitten oikeen voi mittään muuta ku lähtee lauantaiaamun ratoksi kaupungille kiertelemään ja ettimään kyseistä ruohokasvia. Ja sehän löytyi! 😍


Mun mielestä aidot viherkasvit on kyllä ehottomasti parhaita, mutta tämmöset aidonnäköiset tekokasvit on oikeen hyvä ratkasu semmoseen tilaan jossa ei voi pitää viherkasvia. Mun kylpyhuoneessa ei oo ikkunoita, joten aika harvassa on kasvit mitkä sinne soveltuis. Löysin myös ihanan paperikorin tälle kasville.



Kylpyhuone on paikka jota käytetään paljon joten sen toimivuus on tärkeää, tietenkään kaunista sisustusta unohtamatta. Suurin osa suomalaisista tykkää hillityistä ja neutraaleista sävyistä. Onneksi  valkoinen on väistymässä! Trendikkäitä ovat esimerkiksi beige, vaalean keltainen ja luonnonläheiset vihreän sävyt jotka ovat nyt aeimpaan verraten enemmän sinertävään taittavia. Mää tykkään ihan superpaljo mun kylppärin laattojen värimaailmasta; lattialaatat ovat pastellisen mintunvihreät, seinälaatoissa on valkoista ja mintunvihreää sekä kaunis marmoroitu kuvio joka tuo elävyyttä pintaan.





Hankin myös ihanan vesihyasintista punotun pyöreän maton tuomaan luonnonläheisyyttä kylppäriini. Tää matto tuntuu ihanalta jalkojen alla.






















Kylpyhuoneeseen tuppaa kertymään paljon pientä tavaraa niinku esimerkiksi kosmetiikkaa, joten näppärät säilytysratkaisut on tarpeen. Pyykinpesukoneen päällä mulla on Ikean bambusta valmistettuja säilytysrasioita ja maissista valmistettuja koreja. Näissä on kätevä säilyttää esimerkiksi meikkejä.









Asunnossani on myös oma sauna. Pitkä laudeliina on pellavaa.  Suomalaisella saunalla on parin vuosituhannen perinne. Alkeellisin sauna oli maakuoppa joka peitettiin eläimen nahalla, kuopan nurkassa sijainneeseen kuumennettuun kivikasaan heitettiin vettä höyryn ja hikoilun aikaansaamiseksi. Mulla ei kylläkään tuu kovin usein saunassa käytyä ja silloin ku käyn niin en viihdy siellä kauaa, eli oon varmaan outo suomalainen 😂 Mutta silloin kun innostun saunomaan niin on ihana käydä omassa saunassa, heittää kiukaalle jotain ihanaa saunatuoksua ja rentoutua.

Tää mun kylpyhuone on aika pieni, joten kissanvessan oon sijoittanut saunaan. En tosiaan usein käy saunassa, mutta silloin kun käyn niin se on helppo siirtää pois tieltä kylppärin puolelle. Sisäänkäynti kissanvessaan on yläpuolelta ja sisällä on raapimisenkestävä ja pestävä hiekka-pussi. Reiälliseltä kannelta kissanhiekan pitäisi tippua takaisin hiekkalaatikkoon eikä lattialle, mutta eihän Neela tietenkään kävele siitä vaan hyppää hiekkalaatikosta pois suoraan lattialle 😅 Mutta enivei, Neela tykkää tästä joten tää oli hyvä sijoitus. Eikä tää edes näytä kissan wc:ltä ja sopii sisustukseen kuin sisustukseen 🙏


Kauniit käsi- ja kylpypyyhkeet tuovat arjen estetiikkaa kylpyhuoneeseen. Tällä hetkellä mulla on käytössä Finlaysonin Elefantti -pyyhkeet. Tää Elefanttihan on Finlaysonin klassikkokuosi. Elefantti-kuosin on suunnitellut Laina Koskela ja se on peräisin Finlaysonin vuonna 1969 järjestämästä kuosiensuunnittellukilpailusta Helsingin taideteollisen oppilaitoksen oppilaille.



Neliöt ei aina ratkaise vaan pienestäkin tilasta saa erilaisilla säilytysratkaisuilla, järkevällä sijoittelulla ja yksityiskohdilla toimivan ja viihtyisän kokonaisuuden. Pienet yksityiskohdat luovat tunnelman, ja pienessä tilassa niiden merkitys korostuu. Rentouttavaa lauantaita kaikille!😊

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma