Kevät saapuu parvekkeelle

 Heippa!

Ihanaa kun kellot siirrettiin kesäaikaan. Jos mää saisin valita niin kesäaika ois aina. 🙊 Auringon säteet piristää ja lämmittää mukavasti, ja parvekekin alkaa heräillä  henkiin talven jäljiltä. Ja sen seurauksena iskee sisustusvimma, tekkee mieli alkaa laittaan parveke kuntoon ja tehä siitä kunnon kesäkeidas. 😏

Mun lasitettu parveke on tällä hetkellä aika tyhjillään. Kyllästyin riippukeinuun, joten parvekkellaani on tällä hetkellä vain Lumikenkä-rottinkituolit pitkäkarvaisilla Islannin lampaantaljoilla varustettuna ja saman sarjan rottinkipöytä.



Rottinki tuo sisustukseen kivasti luonnetta koska rottingissa on aina värin vaihteluita ja yksilöllisiä eroja. Mää muistan omasta lapsuudestani tän samaisen Lumikenkä-rottinkituolin, ja äidilläni on muuten edelleenkin tuo rottinkituoli. Se on varmaan 40 vuotta vanha ja edelleen käyttökelpoinen, toki väri on tummentunut mutta sehän antaa tuolille vain kauniin patinan.

 

  Pieniä sisustusjuttujakin parvekkeeltani löytyy.

 
Viime kesänä laitoin parvekkeelleni akaasiapuiset terassilaatat ja reunat koristelin isoilla, veden pyöreäksi hiomilla valkoisilla rantakivillä. 

 Bambusta valmistetun tuulikellon ostin viime kesänä Bulgariasta. 

 

Nytkin kyllä surraa päässä miljoonia ideoita parvekkeen sisustuksen suhteen. Parvekkeeni on iso, mutta malliltaan kapea ja pitkä joten se näyttää helposti käytävämäiseltä. Ajattelin sommitella lyhdyt irti pitkän sivun reunoista ja hankkia pari pyöreää mattoa rikkomaan pitkänomaista linjaa. Haluan tehdä parvekkeelleni boheemin rauhallisen, kotoisan ja luonnonläheisen tunnelman. Kesäksi aattelin kotiuttaa (ainakin) sitruspuun parvekkeelleni. Haluaisin parvekkeelleni jonkinlaisen "löhöilypaikan" jossa vois ottaa rennosti aurinkoa ja lukea kirjaa. Tällä hetkellä mietin rakentaisinko eurolavoista ihanan löhöilysohvan vai hankkisinko jonku ihanan aurinkotuolin. Oon katellu bambusta valmistettua aurinkotuolia ja rottinkista aurinkotuolia. Olisko sulla jotain hyviä vinkkejä pitkän ja kapean parvekkeen sisustukseen? 😊

 
Sisustustrendeissä valkoinen ja harmaa ovat väistymässä (ihanaa!),  tilalle tullee lämpimät sävyt nudesta ruskeaan. Myös värit tekevät tuloaan. Beigen pariksi soppii hyvin lämpimät sävyt niinku esimerkiksi okran keltainen ja poltettu oranssi. Väritrendeihin vaikuttaa myös tän vuoden värit; väri-instituutti Pantone valitsi vuoden väriksi klassisen sinisen ja Tikkurila lempeän keltaisen Lemonaden.  Kesäisellä parvekkeella onkin helppo uskaltautua leikittelemään väreillä. 😍 Värejä voi yhdistellä rohkeasti, kokeilemalla löytää parhaan lopputuloksen.  Parvekkeen sisustus ei tunne rajoja ja siinä saa todella laittaa mielikuvituksen valloilleen. 🙌 Kun tsekkailee huonekaluliikkeiden ja sisustusliikkeiden tarjontaa niin esille nousee kaarevat muodot, keveys ja puu. Vaalean puun rinnalla tummempikin puu tekee paluuta, kuten esimerkiksi tiikki. Ulko- ja sisäkalusteiden raja on nykyään aika häilyvä, monet huonekalut soppii sekä sisälle että ulkotiloihin. Tekstiilien kuoseissa näkyy vahvasti luonnonläheisyys; kasvit ja linnut.

 
Kevät alkaa näkyä myös Sotkan myymälässä kun kesäkalusteita tuodaan esille. 




Sotkasta löytyy laaja valikoima kesäkalusteita helppohoitoisista polyrottinkisista kalusteista aurinkotuoleihin, päivänvarjoihin, hyllyihin ja kukkapylväisiin. 

 
Mun suosikit Sotkan kesäkalusteista ovat rottinkinen Veera -riippukeinu ja mäntypuiset Ecofurn -lepotuoli ja rahi.

 


Mun tärpit kesäparvekkeen 2020 sisustukseen ovat:
  • Luonnonläheisyys
  • Ekologisuus, aidot ja ajattomat materiaalit
  • Vihersisustus
  • Pyöreät, pehmeät muodot 
  • Viihtyisyys, rentous 
  • Rohkeus, oma persoonallinen tyyli
Nyt kun aurinko paistaa niin alkaa myös huomata lian määrän parvekelaseissa, eli seuraavaksi mää alan ikkunanpesuhommiin.  Mukavaa keväistä viikkoa kaikille! 🌞



Kommentit

  1. Oispa ihana saada omalle parvekkeelle myös lasitus! Voisi hengailla jo aikasempaan keväällä siellä. Olen samaa mieltä, että rottinki tuo lämpöä ja tunnelmaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! ☺️ Kyllähän tuolla viihtyy aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma