Valokuvausta, valoa ja valaisimia



Heissan! Oltiin stailauskeikalla ja samalla pääsin taas seuraamaan valokuvausta. Ja kyselemään tyhymiä ammattivalokuvaajalta. 😏 Kohdettamme oli kuvaamassa ihana Tuuli. Tuuli tekkee valokuvauksia ihan laidasta laitaan; asuntokuvista tapahtumakuviin, hääkuvista potrettikuviin ja lapsikuviin. Ja onpa Tuuli hoitanu myös Oulun palomieskalenterin valokuvaukset. 😉🔥


Tärkeintähän valokuvauksessa on valo. Valon ominaisuudet, voimakkuus, suunta, pehmeys, väri ja varjot ovat keskeiset seikat jotka vaikuttavat kuvan laatuun ja sen luomaan tunnelmaan. Esimerkiksi auringonpaisteessa kuvaaminen on todella haastavaa. Valaisun taitava kontrolloiminen onkin yksi valokuvaajan tärkeimmistä taidoista.


  "Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa" ㄧ vanha sananlasku pitää paikkansa myös asuntoilmoituksissa. Hyvät myyntikuvat kertovat paljon kodin materiaaleista, kunnosta ja mittasuhteista. Kuvat houkuttelevat potentiaaliset uudet asukkaat asuntonäyttöön ja nopeuttavat myyntiprosessia. 






Tuli kyllä upeita kuvia upeasta hirsitalosta! "Vähäsen" eri tasosia ku mun Iphonella nappaamat kuvat. 😅







Jos mää nyt tässä alkaisin käymään kaikki onnistuneen valokuvauksen kannalta tärkeät asiat läpi niin tästä postauksesta tulis ainaki kilometrin mittanen. Joten kirjotan ihan vaan muutamia juttuja.








Mun tärpit onnistuneeseen valokuvaukseen:
  • Hyödynnä luonnonvalo niin saat luonnollisempia kuvia, käytä keinovaloa vain tarvittaessa
  • Kun kuvaat hämärässä tai pimeässä niin huomioi lisävalaistus ja kameran asetukset siihen sopivaksi 
  • Tarkenna kamera aina kohteeseen ettei kuvasta tule epätarkka
  • Kun otat muotokuvia niin tarkenna kuvattavan  henkilön silmiin, epätarkat silmät näyttää kuvassa huonolta 
  • Kiinnitä huomiota taustaan, tsekkaa ettei kuvattavan kohteen taakse jää turhia esineitä tai muotoja tai liikettä 
  • Käytä mielikuvitusta kuvakulmissa 
  • Pidä kivvaa! Ku itellä ja kuvattavalla on kivvaa niin se näkkyy kuvissa 😘

Valokuvauksesta ja valosta päästäänkin sitten kodin valaistukseen. Valaisimet ovat tärkeä elementti kodin sisustuksessa, erilaisilla valaisimilla tuodaan lisää valoa sellaisiin paikkoihin missä se on tarpeen ja sen lisäksi niillä luodaan  viihtyisää tunnelmaa. Valaisin sytyttää tilan eloon, korostaa värejä ja muotoja. Kauniit valaisimet ovat osa sisustusta samaan tapaan kuin huonekalutkin. Koti kaipaa monenlaista valoa, kirkasta yleisvaloa arkiseen puuhasteluun ja erilaisia tarpeen mukaan sytytettäviä valonläheitä; esimerkiksi pieniä valopisteitä illan hämyyn ja rentoutumiseen.

Lumen-arvo kertoo valon määrästä, eli mitä enemmän lumeneita niin sitä enemmän valoa. Lampun värisävy ilmoitetaan kelvineillä, mitä pienempi kelvin-luku on niin sitä lämpimämpi on lampun sävy. Elikkä 🠚 2700K on lämmin (keltainen) valkoinen, 4000K on neutraali valkoinen ja 5000K on kylmä (sinertävä) valkoinen. Mää suosin led-lamppuja koska ne kuluttavat vähän energiaa ja ovat pitkäikäisiä. Vaikka ne ovatkin kalliimpia kuin tavallinen hehkulamppu, niin kokonaiskustannus tulee halvemmaksi kun käyttöikä on huomattavasti pidempi.



Mun asunnossa on paljon ikkunoita joten se on ihanan valoisa. Iltapäivästä iltaan aurinko tulvii kauniisti sisälle isoista ikkunoista.











Olohuoneessani on bambusta valmistettu Ikean Sinnerlig -valaisin.

Keittiössä laitetaan ruokaa joten siellä tarvitaan työskentelyvaloa, mutta iltaisin siellä tarvitsee myös  himmeämpää valaistusta.

Keittiöni työtasojen yllä on loisteputkivalaisimet ja ruokapöydän yllä on Pr Homen rottinkinen Maja -valaisin.
















Makuuhuoneessani en tarvitse niinkään tehoja valaisimelta, lähinnä sellaista hienovaraisempaa valaistusta. Makuuhuoneessani onkin vain yksi valaisin, joka toimii tunnelma- ja lukuvalona. 

Valaisin on Ikean Böja. Se on valmistettu punotusta bambusta ja heijastaa kauniisti valon.



Kylppärin katossa on ihan simppeli plafondi, ja sen lisäksi peilikaapin yllä loisteputkivalaisin.













Mää ostin eteiseen just uuden valaisimen. Siinä on tekstiilijohto ja lampunpidike on betonia.




Valitsin siihen perinteistä hehkulamppua muistuttavan retrotyylisen ison led-lampun josta näkyy filamenttilangat.
Millaisia valaisimia teidän kotoa löytyy?
😊















Mää olin eilen viettämässä Vappua hyvän ystäväni luona Pikisaaressa. Illalla katottiin laiturilla upeaa auringonlaskua 😍 Ihanaa Vappupäivää kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma