Tauluilla tunnelmaa ja persoonallisuutta sisustukseen

Moikka!

Tässä postauksessa pureudun tauluilla sisustamiseen.  Oon saanu hyviä vinkkejä Sotkassa ohjaajaltani joka on koulutukseltaan mm. visualisti. Tauluista ja julisteista löytyy tyylejä, värejä ja erilaisia kuvia jokaiseen makuun. Jokaisella on oma makunsa – ja tapansa taulujen ripustamiseen,  ja omaan fiilikseen kannattaa luottaa. Jotta tauluseinästä ei tule sekavan näköistä sillisalaattia niin tauluille on hyvä valita esimerkiksi yhteinen teema tai värit jotka sitovat taulut yhteen. Kantava teema voi siis olla esimerkiksi mustavalkoisuus tai luontoaiheet.











Tauluilla tuodaan kotiin viihtyisyyttä ja persoonallisuutta, niillä voi säväyttää tai niillä voi rauhoittaa sisustusta.


Mää ite tykkään rajojen rikkomisesta ja pienestä yllätyksellisyydestä sisustuksessa. Mun olohuoneen tauluseinään oon yhdistäny eri kokoisten kehysten lisäksi seinäkellon, kallon ja makrameen. Taulukollaasi tv:n ympärillä rikkoo myös kivasti tv:n hallitsevaa roolia olohuoneessa.


 Tauluseinään voi yhdistää myös peilin. Sotkan bambusta valmistettu Kukka -peili ja rottinkinen Bali -peili ovat ihania!

 











Yleinen "virhe" taulujen esillelaitossa on että ne ripustetaan liian korkealle.  Taulut kannattaa sijoittaa niin että keskikohta on katsojan silmien korkeudella. Taulua on mukava katsella kun ei tarvitse katsoa yläviistoon. Jos yksittäisen taulun ripustaa lipaston tai senkin  yläpuolelle niin taulun kokoon kannattaa kiinnittää huomiota; liian pieni taulu näyttää hassulta kun taas reilun kokoinen taulu on tasapainossa lipaston kanssa. Sohvan yläpuolelle taulua sijoitellessa se on hyvä ripustaa 15-20cm sohvan yläpuolelle, näin ne muodostavat yhdessä kokonaisuuden. Tauluja ei oo pakko kiinnittää seinään vaan niitä voi asettaa hyllyille, lipaston päälle, ikkunasyvennykselle, ikkunalaudalle tai vaikka lattialle.


Etenkin usean eri kokoisen taulun sommittelussa kannattaa olla tarkka,  käyttää aikaa ja harkintaa. Apuna sommitteluun voi käyttää pahvin palasia jotka leikkaa kunkin taulun kokoiseksi. Pahvin palat voi kiinnittää seinään teipillä tai sinitarralla, kollaasia voi rauhassa sommitella pahvin palojen avulla kunnes löytää täydellisen yhdistelmän ja sitten vaan taulut paikoilleen. 😊


Ekologisuuden suosiminen sisustuksessa on tuonut mukanaan myös luonnonläheisyyden; värit ja teemat otetaan luonnosta. Aivan upea tää öljyvärellä puulautoihin maalattu Elephant -taulu.
 











Mun olohuoneen tauluseinältä löytyy hevosia, leijonia, peikonlehteä, tuulenvireessä heilahteleva unisieppari ja soturinainen. Taulujen kehykset ovat mäntyä ja makramee on solmeiltu luonnonkeppiin. Ihmisen silmä hakee muotoja, joten hyvänä pohjana taulujen asettelulle toimii esimerkiksi kolmio, ympyrä tai suorakaide. Tää onkin jännä juttu; omia tauluja asetellessani en ole suunnitellut niitä mihinkään muotoon mutta niinpä se vaan olohuoneen taulukollaasi on meleko lähelle ovaalin muotoinen. 😏


Makuuhuoneeseen olen halunnut luoda tauluilla rauhallista tunnelmaa. Vesi on kiehtova ja kaunis, puhdistava ja rauhoittava.


Näitä tauluja katsellessani voin kuulla mielessäni veden solinan ja rantaan lyövät aallot, nähdä aaltojen liikkeet.






















Ja tuntea pehmeän, lämpimän hiekan kun jalat uppoavat rantahiekkaan.


Ihanaa viikkoa kaikille tästä koronatilanteesta huolimatta. Pysykää kotona mahdollisuuksien mukaan, pitäkää itsestänne ja toisistanne huolta, pysykää terveinä. 🙏

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sohvarakkautta ensisilmäyksellä: Ikea Söderhamn

DI Y Unikko katuharja

Mattojen maailma